fbpx

LLI Academy își mărește echipa de consilieri școlari, pentru a oferi susținere elevilor

Școala privată Little London International Academy (LLI Academy) va avea, din această toamnă, o echipă formată din trei consilieri școlari. 

”Datorită beneficiilor aduse și pentru că ne dorim să creștem și să ne dezvoltăm continuu, am hotărât să investim în dezvoltarea echipei noastre de consilieri școlari, pentru a oferi un sprijin mai cuprinzător pentru elevi și părinți. Suntem încântați să vă anunțăm că, începând cu acest an nou școlar, am extins echipa noastră de consilieri, iar acum avem trei profesioniști dedicați: Alesia Rădulescu, Geanina Dănilă și Anca Dumitrașcu.

Mărirea echipei de consilieri școlari în Little London reprezintă o decizie esențială în îmbunătățirea procesului educațional și a bunăstării elevilor. Vrem să creăm un mediu școlar unde fiecare elev să simtă că este susținut și încurajat să își atingă potențialul său maxim. Alături de echipa noastră de consilieri școlari, suntem pregătiți să realizăm acest obiectiv într-un mod mai amplu și mai profund”, își argumentează școala decizia.

De-a lungul activității sale profesionale, Anca Dumitrașcu a identificat o serie de motive pe care se fundamentează decizia extinderii echipei de consilieri școlari, ajutând elevul în nevoile pe care acesta le dezvoltă în parcursul școlar:

„Numărul de elevi din școală a crescut și a devenit tot mai dificil pentru consilierii școlari să acopere nevoile emoționale și psihologice ale tuturor elevilor. Fiecare elev este unic și are nevoi individuale, iar o echipă mai mare de consilieri poate să ofere o gamă mai largă de servicii de consiliere, abordând eficient diverse probleme, precum anxietatea, depresia, problemele de comportament sau tulburările de învățare, stresul și problemele de sănătate mentală.

Creșterea numărului de elevi în școală aduce cu ea și creșterea comunicării și implicării părinților. Astfel, mai mulți consilieri școlari pot facilita o comunicare mai deschisă și mai eficientă între elevi, părinți și cadrele didactice.

O echipă mai mare de consilieri înseamnă că ei pot să funizeze intervenții mai rapide și mai eficiente care să ajute elevii să facă față provocărilor care apar în parcursul lor școlar. Ei sunt în continuă schimbare și dezvoltă anumite nevoi, iar consilierii școlari sunt cei care joacă un rol important în ajutarea lor când vine vorba de a se adapta unui nou mediu atunci când trec de la copilărie, la adolescență, la viața de adult. Să îi sprijine emoțional și psihologic în problemele legate de anxietate, depresie sau tulburările de alimentație. Să îi ghideze în luarea deciziilor legate de carieră și educație, prin evaluări vocaționale, consiliere în alegerea facultății sau a meseriei potrivite. Să le ofere programe și suport pentru dezvoltarea abilităților socio-emoționale, precum empatia, reziliența și gestionarea conflictelor.

Așadar, mărirea echipei este una esențială pentru a ne asigura că fiecare elev primește atenția și sprijinul necesar, că oferim o gamă diversificată de servicii de consiliere și o abordare eficientă a problemelor, o comunicare mai bună cu părțile implicate în educație.

La Little London ne dorim să creăm un mediu în care elevii să se simtă acceptați, sprijiniți și îndrumați în procesul lor de creștere și dezvoltare, să contribuim la formarea adulților sănătoși, capabili și bine pregătiți pentru viitorul lor”, afirmă consilierul școlar.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.