fbpx

Predoiu: „Nu sunt de acord cu testarea antidrog în masă a elevilor.” Nimeni nu a propus o astfel de procedură

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat, duminică seară, că nu este de acord cu testarea antidrog în masă a elevilor.

Până în acest moment, nicio organizație sau instotuție nu a propus ca elevii să fie testați în masă pentru consum de stupefiante.

Cătălin Predoiu a fost întrebat, duminică, la Prima News, dacă este de acord cu testarea antidrog a elevilor în şcoli.

“Şi aici a fost o confuzie, cu testarea în masă. Nici nu am propus acest lucru. Eu am spus următorul lucru: în momentul în care elevul manifestă vizibil semne că are un comportament derutant, că ar fi putut lua ceva droguri, semnalează doctorul, părintele şi cu acordul lor. Deci oameni care să-şi dea un consimţământ înainte”, a explicat Predoiu, citat de News.ro.

El a dat şi un exemplu în acest sens.

“Primesc astăzi un raport. Un elev aici, în Bucureşti, a fost văzut  într-o stare oarecum ciudată. A fost semnalat medicul. A fost semnalată Poliţia, a fost testat, era drogat. Şi s-a descoperit ulterior că părinţii săi divorţaseră, cu o zi înainte sau două, aflase. Tatăl între timp plecase din ţară, o familie destrămată. Nu a fost nimeni lângă el. Sau poate a fost, dar nici el nu ştie că e cineva lângă el în astfel de situaţii. Din fericire, a fost depistat la prima tentativă de consum. Câţi o iau pe calea asta?”, a precizat Predoiu.

2 comments

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.