fbpx

Liviu Marian Pop o interpelează în Parlament pe Ecaterina Andronescu

Fostul ministru al Educației, Liviu Marian Pop, a anunțat, în această seară că i-a adresat o interpelare actualului ministru, Ecaterina Andronescu. Pop a prezentat, pe Facebook, conținutul respectivului document:

Interpelarea citită în această seară în plenul Senatului

Adresată: 
Doamnei Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației Naționale

Obiectul interpelării: Măsurile luate și stadiul implementării pentru proiectul aflat în programul de guvernare, care presupune o infrastructură modernă, cu mijloace didactice adecvate, care să utilizeze tehnologiile informării și comunicării.

Stimată doamnă ministru Ecaterina Andronescu,
Am promis elevilor și cadrelor didactice, în programul de guvernare, în ceea ce privește educația și realizarea unui cadru optim pentru actul educațional, luarea următoarelor măsuri: 
1. Implementarea unui Proiect pilot privind învățământul digitalizat. 
2. Crearea condițiilor necesare de confort, siguranță și securitate pentru toți copiii în școli, care să permită inclusiv obținerea autorizațiilor de funcționare (sanitară, ISU), în conformitate cu prevederile legale. 
3. Construcția sau reabilitarea unitaților școlare pentru educația timpurie și învățământul primar. 
4. Conectarea tuturor școlilor la Internet prin conexiuni de mare viteză. 
5. Realizarea de wireless campus-uri, începând cu învățământul liceal. 
6. Construirea Platformei de E-learning, depozitelor online (biblioteca virtuală) și a infrastructurii digitale de conținuturi. 
7. Implementarea catalogului electronic. 
8. Modernizarea procesului de predare-învăţare cu ajutorul tehnologiilor informaţiilor și comunicării, prin dotarea tuturor școlilor, cadrelor didactice și copiilor cu mijloace adecvate. 
9. Dotarea bibliotecilor şcolare.
10. Investiții în infrastructura educațională a școlilor din învățământul profesional și tehnic, prin dezvoltarea unor centre puternice de formare profesională, în acord cu dezvoltarea economică a zonei. 
11. Realizarea unor centre educaţionale puternice, care să asigure copiilor/tinerilor servicii de educaţie până la nivel universitar, după caz, cămin, cantină, bază sportivă și pentru activități sociale, dar şi locuinţe pentru cadrele didactice, prin finanțare de la bugetul de stat sau/și din fonduri structurale. 
12. Crearea condițiilor optime de studiu pentru elevii cu cerințe speciale, prin adaptarea infrastructurii.

Având în vedere dezideratele impuse, vă rog să îmi spuneți care este stadiul implementării acestor proiecte și ce măsuri s-au luat pentru realizarea lor.

Senator PSD,

Liviu Marian Pop

 Interpelarea parlamentară constă într-o cerere adresată Guvernului de un grup parlamentar, de unul sau mai mulți deputați, prin care se solicită explicații asupra politicii Guvernului în probleme importante ale activității sale interne sau externe.