fbpx

Strategia Ecaterinei Andronescu pentru elevi: ”Să creștem presiunea asupra lor!” Soluția ministrului: mai multe simulări de examene

Sursă imagine: bugetul.ro
“Avem evaluări la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, acum facem simulare la VII-a, avem evaluare la a VIII-a și ne-ar mai trebui ceva, că în liceu, de la clasa a IX-a până la clasa a XII-a, nu avem deloc. Poate facem simulare în fiecare an, ca să creștem presiunea cumva asupra lor să se pregătească pentru examenul final. Poate creștem numărul de ore remediale”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, într-o conferință de presă.

Ministrul a adăugat că ”Nu putem accepta că, din 142.000 de elevi câți s-au înscris la examen, 55.000 au luat note mai mici de 5 la Matematică. Eu nu pot să accept.”

Ecaterina Andronescu a anunțat că, anul acesta, simularea pentru Evaluarea Națională se va desfășura și la clasa a VII-a. ”Pentru Evaluarea Națională, simularea se desfășoară în perioada 11 – 13 martie și adaugăm suplimentar și Evaluarea pentru clasa a VII-a, pentru că eu cred că o evaluare constantă și o învățare continuă ne poate aduce la obținerea de rezultate mai bune”, a anunțat ministrul Educației. De asemenea, simularea probelor scrise ale Bacalaureatului Naţional este programată în perioada 18 – 21 martie.

Un alt anunț făcut de ministru a fost că prima etapă de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 este cuprinsă între 4 şi 22 martie. În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019 inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de şase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 inclusiv pot fi înscrişi în învăţământul primar, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Citește și

Profesor islandez: 14 lucruri care nu mai au ce să caute într-o școală din secolul XXI