fbpx

Florian Bodog (PSD), despre testele salivare: Trebuie să faci un LEGO ca să faci un test

Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, în prezent senator PSD, a criticat testele salivare distribuite către școli.

„Achiziția acestor teste a fost coordonată de DSU. Aceste teste au venit vrac, sunt destul de grele de utilizat. În Anglia copiii se testează singuri. Cu aceste teste e aproape imposibil, trebuie să faci un LEGO ca să faci un test. Nu știu care a fost motivul. Prețul este peste prețul din piață”, a declarat Florian Bodog, la B1Tv.

Două eleve, ambele în vârstă de 9 ani, au explicat testarea pe bază de salivă, într-un videoclip realizat cu sprijinul organizației Salvați Copiii România.

Filmarea a fost postată pe Facebook de Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al organizației.

Miniştrii Sănătăţii, Alexandru Rafila şi cel ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au realizat un ghid video, compus din trei clipuri, despre modul de utilizare a testelor salivare pentru depistarea SARS-CoV-2 la copii:

 

 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, la Digi 24, că rolul directorului de școală este esențial pentru a găsi soluții pentru asamblarea testelor care au sosit în școli împachetate separat pe componente. Cîmpeanu a mai spus că testele salivare au ajuns în aceeași formă și în celelalte țări europene, inclusiv în Germania. 

”Sunt absolut sigur că nu va fi nicio unitate de învățământ în care directorul să nu găsească o soluție rezonabilă prin care aceste teste să poată fi utilizate de elevi”, a spus ministrul Educației.

Întrebat despre sondajul potrivit căruia 94% dintre profesori refuză să participe la testarea elevilor, Cîmpeanu a spus: ”Tocmai finalizăm concursul pentru ocuparea posturilor de directori. În fiecare școală și grădiniță din cele 17.632 din România, rolul directorului este esențial. Sunt convins că acei directori care sunt buni manageri știu foarte bine să interacționeze și să formeze echipe, în așa fel încât cadrele didactice să arate, ceea ce în ultima vreme s-a văzut mai puțin în societate, că au responsabilitate și au interes pentru procesul educațional și pentru siguranța în școli. 94% este rezultatul unui sondaj în care eu personal nu cred. Nu cred, pentru că am discutat cu mulți colegi. Într-adevăr, foarte mulți au rezerve, n-au fost pregătiți, nu sunt dispuși să se implice, dar sunt mulți aceia care vor să se implice, care s-au implicat deja și aceia nu sunt 6%, sunt mai mulți de 6%, deci pe cale de consecință, nu pot fi 94%.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.