fbpx

Expert în educație: Când corectez cu roșu, voi fi mai sever decât în mod firesc

Photo 21747993 © Sue Harper | Dreamstime.com

Prof univ. dr. Ovidiu Pânișoară, expert în educație și cadru didactic la Facultatea de Psihologie și Științele educației, a explicat, pentru Știrile Pro Tv, că există o legătură între culoarea cu care sunt corectate lucrările și gradul de severitate al profesorilor care le corectează.

”Dacă eu, de cele mai multe ori, scriu cu albastru și, ca profesor, corectez cu roșu, acel roșu transmite agresivitate. Eu, când folosesc roșu, voi fi mai sever decât în mod firesc. Le propun o teorie celor care sunt sceptici: să corecteze aceeași lucrare, iar la o perioadă de timp să o corecteze cu verde. Vor vedea că atunci când au corectat cu roșu, au dat mai puțin”, a explicat profesorul universitar.

”Stând față în față, noi tindem să ne atacăm unul pe altul din poziții de concurență. Toată școala așa e construită – profesorul acolo, elevii încoace, de când a intrat, e un conflict. Asta e efectul stenzo, de aceea profesorul de când intră, intră el contra lor, el trebuie să găsească strategii să iasă de aici.”, a adăugat expertul în educație.

”Stând față în față, noi tindem să ne atacăm unul pe altul din poziții de concurență. Toată școala așa e construită – profesorul acolo, elevii încoace, de când a intrat, e un conflict. Asta e efectul stenzo, de aceea profesorul de când intră, intră el contra lor, el trebuie să găsească strategii să iasă de aici.”, a adăugat 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.