fbpx

EXCLUSIV Simion Hăncescu (FSLI): Ne îndreptăm spre o grevă generală

Simion Hăncescu, liderul FSLI, a declarat, în exclusivitate pentru Educație Privaată, că sindicatul său nu va declanșa o grevă generală pe 10 ianuarie, însă ia în calcul un astfel de demers, în viitorul apropiat.

Hăncescu spune că tendința este către declanșarea unei greve generale, însă deocamdată nu e clar când va începe aceasta.

Declarația lui Hăncescu vine în contextul în care în spațiul public au apărut informații despre intenția sindicatelor din Educație de a demara o astfel de acțiune de protest.

Surse guvernamentale au declarat pentru Educație Privată că Simion Hăncescu se va întâlni, joi, cu premierul Nicolae Ciucă.

Declarația acordată de liderul FSLI către Educație Privată, integral:

Nu va începe greva generală pe 10 ianuarie, pentru că pentru o asemenea acțiune este nevoie de mobilizare, iar oamenii au fost în concediu, în ultima perioadă. Noi vrem să continuăm dialogul cu Guvernul, însă, ne-am dori să nu ne mai trateze cu indiferență. Așadar, nu va fi grevă generală pe 10 ianuarie, însă aceasta  e tendința. Ne îndreptăm spre o grevă generală, dar, în acest moment, nu știm când va începe.

Cum se prezintă FSLI, pe pagina sa de internet:

Suntem cea mai mare federație din sistemul de învățământ românesc. Ne-am luat, din prima zi, în serios misiunea de a construi ce e mai bun pentru membrii noștri de sindicat. Strategia noastră însă, se axează și pe interesele elevilor și părinților, partenerii noștri. Educația da valoare unei națiuni, iar noi știm cel mai bine că cei care fac din școală românească un loc al evoluției sunt cei care au menirea să ajute copiii să crească frumos.

Cine suntem:

• cea mai mare federație din învățământ;

• reprezentăm 63% din numărul total al angajaților din educație;

• avem 60 de organizații sindicale afiliate din întreagă țară;

• avem membri de sindicat în 4.400 de unități din învățământ preuniversitar;

• reprezentăm personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic.

1 comment

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.