fbpx

SUA: Mii de școli au amânat revenirea în clase. Un milion de cazuri noi în 24 de ore

Mii de școli din Statele Unite au amânat revenirea elevilor în clase după vacanța de sărbători, optând pentru susținerea cursurilor online sau chiar a anulării complete a orelor de școală, în special, din cauza lipsei personalului didactic, relatează agenția Reuters, citată de Digi 24.

Măsurile au fost luate din cauza recordului de cazuri de infectări cu COVID-19 în SUA: s-a ajuns la un milion de infectări noi pe zi.

Mai multe oraşe, inclusiv Milwaukee, Cleveland şi Detroit, au trecut la cursuri online sau au anulat complet cursurile săptămâna aceasta pentru zeci de mii de elevi, motivând atât lipsa de personal, cât şi îngrijorări legate de varianta Omicron, scrie Agerpres.

În New Jersey, care a înregistrat una dintre cele mai mari rate de infectare în ultimele săptămâni, majoritatea districtelor şcolare au implementat cursurile online pentru începerea şcolii, inclusiv Newark, cel mai mare oraş al statului.

Unele sisteme şcolare folosesc teste pentru a încerca să evite noi întârzieri. În Washington D.C., întreg personalul şi 51.000 de elevi din şcolile publice trebuie să prezinte online pe site-ul districtului un rezultat negativ al testului înainte de a reveni la cursuri miercuri.

La New York, unul din trei teste Covid a fost pozitiv în ultima săptămână, dar școlile rămân deschise
Eforturi similare au loc în California, care s-a angajat să furnizeze kituri gratuite de testare acasă tuturor celor 6 milioane de elevi din şcolile publice.

În unele districte şcolare, oficialii au continuat planurile de redeschidere a şcolilor, inclusiv în oraşul New York, puternic afectat de coronavirus, unde unul din trei teste COVID-19 din ultima săptămână a ieşit pozitiv, conform datelor oficiale publicate luni.

Primarul oraşului New York, Eric Adams, care a preluat mandatul la sfârşitul săptămânii trecute, a promis că va menţine şcolile deschise în pofida creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

„Vrem să fim extrem de clari: cel mai sigur loc pentru copiii noştri este într-o clădire şcolară”, a declarat Adams în timpul unei vizite la o şcoală primară din Bronx. O singură şcoală publică din New York, din cartierul Brooklyn, a fost închisă luni din cauza lipsei de personal, a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului de educaţie al oraşului.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.