fbpx

EXCLUSIV Legile Educației, varianta Deca: Toate liceele vor putea organiza examene de admitere

Toate liceele care doresc vor putea organiza examene de admitere, prevede proiectul noilor Legi ale educației, conform informațiilor obținute în exclusivitate de Educație Privată. 

Potrivit surselor noastre, propuenrea a fost inclusă în proiectele pe care ministrul le-a prezentat la ședința de astăzi a coaliției.

În varianta inițială a proiectului, cea promovată de fostul ministru Sorin Cîmpeanu, doar Colegiile Naționale primeau acest drept.

Potrivit informațiilor Educație Privată, în varianta care urmează să fie propusă de Ligia Deca, orice liceu care își dorește va putea organiza examen propriu de admitere la toate profilurile sau doar la o parte dintre ele.

Subiectele de examen vor fi realizate la nivel național de Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare in Educație. În elaborarea subiectelor de examen urmează să fie implicate, în funcție de materie, organizații precum Societatea Română de Matematică sau Academia Română.

Ligia Deca a prezentat proiectele noilor Legi ale educației în ședința de astăzi a Coaliției de guvernare. Documentele urmează să fie discutate de experții partidelor dim coaliție.

Subiectele de examen vor fi realizate la nivel național de Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare in Educație. În elaborarea subiectelor de examen urmează să fie implicate, în funcție de materie, organizații precum Societatea Română de Matematică sau Academia Română. Subiectele de examen vor fi realizate la nivel național de Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare in Educație. În elaborarea subiectelor de examen urmează să fie implicate, în funcție de materie, organizații precum Societatea Română de Matematică sau Academia Română.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.