fbpx

Ligia Deca, mesaj către elevi: Dacă nu vă simțiți bine, transmiteți părinților și profesorilor!

Ligia Deca, ministrul Educației a transmis un mesaj către elevii care încep, astăzi, al treilea modul din anul școlar. Deca îi îndeamnă ca, în cazul în care nu se simt bine, să le comunice acest lucru părinților și profesorilor.

Mesajul transmis de ministru:

Dragi elevi,
De astăzi, începeți o nouă etapă, vă reîntâlniți colegii și profesorii, socializați, învățați, evoluați. Vă doresc mult succes în noul modul și să fiți sănătoși! În contextul actual, este foarte important sa aveți grijă de sănătatea voastră și a celor din jurul vostru.
Dacă nu vă simțiți bine, transmiteți părinților și profesorilor! Sănătatea e cea mai importantă, iar bucuria de a merge la școală depinde de responsabilitatea și de grija de care dăm dovadă cu toții.

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat, săptămâna trecută, după ședința dedicată contextului epidemiologic, că Ministerul Educației nu încurajează neparticiparea la cursuri a elevilor, însă recomandă măsuri de prevenție pentru a limita răspândirea gripei.

Declarații făcute de Ligia Deca, la conferința de presă comună cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila:

Procesul educațional va reîncepe din 9 ianuarie, așa cum este prevăzut în structura anului școlar.

Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri. După cei doi ani pandemici, este foarte important să păstrăm ritmul și să creștem procentul de participare la cursuri.

Încurajăm prevenția și realizarea triajului zilnic. Este normal ca atunci când sunt simptome evidente să fie înștiințați

Recomandăm purtarea măștii de protecție de către cadrele didactice și de ce nu, de către elevi.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.