fbpx

Elevi de clasa a III-a, obligați să stea la școală până la ora 18. Părinții sunt revoltați

sursă foto: jcomp/Freepik

Părinții elevilor din clasa a III-a, de la Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” din Iași, sunt revoltați de programul de învățare impus de școală. Copiii de doar 9-10 ani ar urma să meargă la școală de la ora 14 până la ora 18.

„Toate clasele de a III-a vor învăța după-amiaza, după ce vor termina orele cei de clasa a VIII-a. Va fi greu pentru un copil de clasa a III-a să meargă la școală de la 14 la 18. Este greu pentru un copil de 9 ani să se concentreze după-amiaza la ore. Ajunge obosit acasă și ar trebui să își facă temele abia la ora 19, după ce reușește să mănânce și să aiba câteva minute de pauză. Dimineața nu ar avea cum să își facă temele sau, mai bine zis, nu ar avea cine să îl supravegheze, pentru că atât eu, cât și soțul suntem la serviciu. Ar fi foarte greu și să găsim pe cineva care să îl ducă la școală, pentru că amândoi lucrăm. Cu cine ar trebui să las copilul acasă până la ora 14?”, a spus părintele unui copil, pentru Ziarul de Iași.

Potrivit directorului unității de învățământ, în anul școlar următor toate cele șapte clase de a III-a vor începe de la ora 13, întrucât încearcă să găsească o „sală de manevră” pentru ca cei de clasa a III-a să poată veni măcar patru din cinci zile de la ora 13, în loc de ora 14.

„În anul acesta școlar, toate clasele de a III-a încep programul la ora 13 sau la 14, în funcție de cum reușim să avem sală liberă. La școala noastră avem 50 de colective în 26 de săli de clasă. Dintre cele 26 de săli de clasă, două sunt laboratoare, iar în ele avem permanent clasă. Avem clase de a III-a care schimbă cu clasa a VIII-a, pentru că, conform legii, clasa a VIII-a trebuie să învețe dimineața, iar ei termină orele la 14 și într-o zi la 15. Cei de a VIII-a termină cu educație fizică, iar cei de a III-a încep cu educație fizică, pentru a putea începe mai devreme”, a explicat directorul Școlii Gimnaziale „Alexandru cel Bun”, Cristian Popa.

Citește articolul integral pe Ziarul de Iași.

Exmatricularea rămâne în Statutul elevului, ca sancțiune posibilă – proiect

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.