fbpx

Acneea la adolescenți și la adulți. Sfaturi de la Dr. Alin Nicolescu, medic primar dermatologie

Photo 35272592 | Acne © Alexander Raths | Dreamstime.com

Acneea este o problemă comună a pielii care se manifestă prin apariția de coșuri, puncte negre, pete roșii sau umflături pe față, pe spate sau pe piept. Aceste leziuni sunt rezultatul înfundării porilor cu sebum (ulei natural al pielii) și celule moarte ale pielii, ceea ce duce la inflamație și formarea acneei.

Acneea poate fi cauzată de schimbările hormonale în timpul adolescenței sau în perioadele de stres, dar și de factori genetici sau alimentație.

Este o afecțiune care poate afecta atât adolescenții, cât și adulții și necesită o îngrijire corectă a pielii și, uneori, tratament specializat pentru a fi controlată.

Este important să consulți un dermatolog pentru a primi sfaturi personalizate și tratament adecvat pentru a gestiona acneea în mod eficient.

Factori care influențează apariția acneei

1. Schimbările hormonale: fluctuațiile hormonale, în special în timpul adolescenței sau ciclului menstrual, pot duce la creșterea producției de sebum, ceea ce poate bloca porii și duce la formarea acneei.

2. Ereditatea: dacă ai membri ai familiei care au avut probleme cu acneea, există o mare probabilitate să te confrunți și tu cu această problemă.

3. Stresul: nivelurile ridicate de stres pot duce la secreția crescută de sebum, ceea ce poate agrava acneea.

4. Alimentația: unele studii sugerează că anumite alimente precum lactatele sau alimentele bogate în zahăr pot fi asociate cu apariția acneei.

5. Utilizarea produselor cosmetice nepotrivite: anumite produse cosmetice cu uleiuri sau substanțe iritante pot bloca porii și agrava acneea.


Gama NO SPOT de la Doctor Fiterman include produse pentru o rutina completă de îngrijire pentru tenul cu tendință acneică. Produsele Doctor Fiterman sunt dezvoltate sub rigori farmaceutice și respectă cele mai înalte standarde internaționale de calitate. Specialiștii noștri selectează și verifică atent materiile prime folosite, alegând ingredientele cu cel mai mic risc de a provoca alergii sau sensibilități ale pielii. Toate produsele Doctor Fiterman sunt testate dermatologic pentru a le garanta eficacitatea și tolerabilitatea.


10 sfaturi pentru abordarea corectă a acneei

1. Mentine o rutină de curățare a pielii: spală-te pe față de două ori pe zi cu un gel de curățare potrivit tipului tău de ten.

2. Folosește produse non-comedogenice: alege produse cosmetice și produse de îngrijire a pielii care sunt non-comedogenice, adică nu blochează porii.

3. Acoperă-ți părul în timpul exercițiilor fizice: transpirația și uleiurile scalpului pot agrava acneea dacă ajung pe față.

4. Evită atingerea excesivă a feței: degetele pot transfera bacterii pe față, ceea ce poate agrava acneea.

5. Bea multă apă: hidratarea adecvată poate contribui la menținerea sănătății pielii.

6. Evită expunerea prelungită la soare: expunerea excesivă la soare poate agrava acneea și poate duce la apariția unor pete întunecate pe piele.

7. Consultă un dermatolog: în cazul în care acnee persistă sau devine severă, este recomandat să consulți un specialist care îți poate recomanda un tratament potrivit.


Dr. Alin Nicolescu, medic primar dermatologie, ne vorbește despre factorii care provoacă apariția acneei la adolescenți și cauzele în cazul adulților.


8. Folosește produse pe bază de acid salicilic sau peroxid de benzoil: aceste substanțe pot ajuta la reducerea inflamației și la curățarea porilor.

9. Adoptă o dietă sănătoasă: consumă alimente bogate în nutrienți și evită alimentele procesate și bogate în zahăr.

10. Mentine un somn regulat: odihna adecvată poate contribui la menținerea echilibrului hormonal și la reducerea stresului, factori care pot influența apariția acneei.

Probleme cu sistemul circulator. Citește!

Probleme cu sistemul circulator? Vezi ce tipuri de activități fizice sunt recomandate

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.