fbpx

Educator, anchetat după ce ar fi agresat sexual doi copii la o grădiniță din Sectorul 1

sursa foto: Juan Pablo Serrano/ pexels.com

Un educator este anchetat, după ce ar fi agresat sexual doi copii în vârstă de cinci ani la o grădiniță din Sectorul 1. Poliţia Municipiului Bucureşti a transmis, marţi, că, în prezent, se adună probe în cadrul anchetei deschise.

Directoarea grădiniţei, care a sesizat autorităţile, şi părinţii celor doi copii au mers la Poliţie pentru audieri în acest caz, iar investigaţiile de până acum arată că „există presupunerea rezonabilă” că educatorul, aflat în exercitarea atribuţiilor, i-a agresat sexual pe cei doi copii, transmite News.ro.

„La data de 10 iunie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 5 Poliţie au fost sesizaţi, în jurul orei 17.00, de către o femeie, în calitate de director al unei unităţi de învăţământ, cu privire la faptul că doi minori, în vârstă de 5 ani, ar fi fost agresaţi sexual, bănuit de comiterea faptelor fiind educatorul acestora”, a transmis, marţi, Poliţia Capitalei.

Surse judiciare au declarat, luni seară, pentru News.ro, că directorarea unei unităţi de învăţămând din Sectorul 1 a anunţat Poliţia Capitalei că un copil i-a povestit că el şi un coleg au fost agresaţi sexual de către educatorul de la clasă. Poliţiştii ajunşi acolo au discutat cu directoarea unităţii de învăţământ. Ulterior, atât femeia, cât şi părinţii celor doi copii au mers la sediul secţiei de poliţie, în vederea audierii.

„În urma cercetărilor şi investigaţiilor desfăşurate până în acest moment, a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuitul, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, profitând de imposibilitatea minorilor de a-şi exprima consimţământul, în raport cu vârsta fragedă a acestora pentru a înţelege ce se întâmplă, i-ar fi agresat sexual pe cei doi minori. De asemenea, în acest moment se administrează probatoriu, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale”, a precizat sursa citată.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul subunităţii, sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.