fbpx

Educatoarele care au amenințat copiii cu bătaia au avut „un ton puțin neadecvat”, spune directoarea grădiniței

captură video Digi24

Mai multe anchete sunt în desfășurare la Grădinița numărul 47 din Ploiești, după ce o înregistrare în care copiii sunt amenințați de educatoare cu bătaia a fost făcută publică, ieri. Directoarea unității de învățământ spune despre colegele ei că au avut „un ton puțin neadecvat”, potrivit Digi24.

Poliția a demarat o anchetă după ce părinții au sesizat ce s-a întâmplat, Biroul de siguranță școlară s-a autosesizat și a deschis, de asemenea, o anchetă. Și Protecția Copilului din cadrul DGASPC Prahova face cercetări.

În același timp, conducerea grădiniței desfășoară o anchetă internă. Consiliul de Administrație al unității de învățământ ar urma să se întrunească astăzi pentru a stabili ce sancțiuni riscă educatoarele.

Directoarea grădiniței spune că tonul educatoarelor este „puțin neadecvat”.

„Colegele au folosit un ton puțin neadecvat. Dar acele înregistrări ar trebui să fie un pic cercetate în amănunt. Cercetările dacă sunt rupte bucăți dintr-o înregistrare se pot un pic și deforma”, a declarat, potrivit Digi24, Elvira Soare, directoarea grădiniței.

Directoarea grădiniței a declarat, pentru Observatorul Prahovean, că a intrat în posesia materialului audio joia trecută, precizând că nu există nicio sesizare scrisă din partea vreunui părinte nemulțumit de atitudinea cadrul didactic acuzat.

„Am primit și eu înregistrarea chiar de la mama acelui băiețel care m-a rugat și să îl transfer pe cel mic la o altă grupă. M-am autosesizat în acest caz și am demarat procedura legală. Întrunim Consiliul de Administrație, iar apoi începe cercetarea disciplinară și va avea loc ancheta. În funcție de rezultat se vor lua măsurile legale în astfel de cauze”, a declarat Elvira Soare,

Inspectoratul Școlar Județean Prahova a transmis că a fost informat de unitatea de învățământ, iar educatoarea acuzată nu va mai lucra cu copiii până la finalizarea cercetărilor.

„Pe perioada desfășurării cercetării disciplinare, cadrele didactice nu vor desfășura activități didactice cu beneficiarii primari, fiind suspendate”, a precizat ISJ Prahova într-un comunicat.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.