fbpx

Educatoare înregistrată când ameninţa un copil cu bătaia, la o grădiniță unde părinții au mai reclamat abuzuri

foto: Facebook/ Gradinita 47 Ploiesti

O educatoare de la Grădinița numărul 47 din Ploieşti a fost înregistrată în timp ce ţipa la un copil şi îl ameninţa cu bătaia. Aceeași unitate de învățământ a mai trecut printr-un scandal asemănător, în urmă cu trei ani, când părinții au reclamat că copiii lor sunt abuzați verbal, neglijați și obligați să nu se miște de pe scăunele.

„- De ce baţi copiii? Ţi-a făcut cineva, ceva ? Ce, i-auzi? I-a făcut cineva, ceva. Eşti nebun?! Cine, dragă, ce ţi-a făcut ? Cine te-a bătut din clasă?

– Doamna Mirela.

–  I-auzi, frate, că l-a bătut doamna Mirela. Eşti nebună?! Cum să te bată doamna Mirela?! Nu ţi-e ruşine? Vrei să chem poliţia?”, este un schimb de replici, pe un ton ridicat, înregistrat între educatoare şi copil, difuzat de Antena 3.

Mai mulți părinți au observat că cei mici vin acasă abătuți de la grădiniță, iar unul dintre copii a încercat să le spună părinților despre modul în care se comportă educatoarea unei grupe de la Grădinița numărul 47. Însă, de teamă să nu fie din nou certat de cadrul didactic, copilul a evitat să dea detalii.

Din înregistrările audio mai reiese că educatoarea chiar l-ar fi lovit pe copil și l-a amenințat că îi va pune pe ceilalţi copii să îl bată. După ce au ascultat înregistrările. părinții au mers la conducerea grădiniței să explice situația, însă se pare că aceasta nu a luat nicio măsură.

Mai mult, potrivit Antena 3, și alte educatoare sau îngrijitoare de la aceeași grupă adoptă metode brutale de a-i educa pe copiii. Un părinte a declarat chiar că educatoarele de la clasă ar fi cerut sprijin si susținere din partea anumitor părinți, după ce s-ar fi aflat de existența acestor înregistrări. Acum, oamenii vor ca educatoare de la clasă să fie schimbată.

Grădinița numărul 47 din Ploieşti a mai trecut printr-un scandal asemănător în 2021, când părinții au reclamat că copiii lor sunt abuzați verbal, neglijați și obligați să nu se miște de pe scăunele. Potrivit Observatorul Prahovean, directoarea unității de învățământ a admis atunci că „se mai ridică tonul la copii, dar asta pentru că sunt mulți și foarte gălăgioși”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.