fbpx

Echipa de robotică a elevilor ieşeni, locul doi la cel mai mare concurs de profil din lume

Peppers, o echipă de robotică de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi, s-a clasat pe locul II la cel mai mare concurs de profil din lume, desfăşurat în această săptămână la Houston, în SUA, anunță Ziarul de Iași.

Elevii români însoțiți de mentori au participat la Campionatul Mondial din Houston între 19 și 22 aprilie și s-au întrecut cu peste 190 de echipe din toate colțurile lumii.

„Sunt uimitori cu toţii. Contribuţia fiecăruia este importantă şi valoroasă. Le suntem recunoscători că reuşim la Iaşi să dăm tonul inovaţiilor din zona STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică), pentru imboldul pe care l-au sădit în şcoli că putem face robotică în România. Mentalitatea lor deschisă, dedicaţia, munca, perseverenţa, implicarea în dezvoltarea comunităţii, valorile FIRST, agerimea minţilor lor sclipitoare îmi oferă în fiecare zi bucuria şi speranţa că putem construi ceva pentru viitor în educaţie. Suntem mândri că elevii ‘Peppers’ au aşezat oraşul Iaşi şi şcoala ieşeană pe harta mondială a roboticii. Ne-au transmis mereu încredere că totdeauna în educaţie se poate să fim şi mai aproape de nevoile de dezvoltare a elevilor noştri, să intuim profesiile viitorului, să cultivăm pasiunile acestora”, a afirmat directoarea Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, Adina Romanescu, potrivit AGERPRES.

„Să reprezentăm România este o mare onoare și o mare responsabilitate. Pentru echipa noastră este un rezultat excepțional si suntem nerabdători să ne măsurăm forțele cu cei mai buni, să învățăm din experiența comunității FIRST ale cărei valori ne definesc și pe noi. Suntem foarte mândri că punem astfel Iași, România pe harta roboticii mondiale. Vom lupta cu fair play și hotărâre să onorăm recunoașterea pe care FTC România ne-a acordat-o”, au spus cei de la Peppers înainte de plecarea spre Statele Unite.

  

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.