fbpx

SUA: Profesorii, categoria profesională cea mai afectată de epuizare după pandemie – studiu Gallup

photo created by gpointstudio - www.freepik.com

Mai mult de patru din 10 cadre didactice din ciclul preuniversitar din SUA (44%) spun că „întotdeauna” sau „foarte des” simt epuizare la locul de muncă, depășind toate celelalte industrii la nivel național, arată un studiu Gallup, publicat recent.

Angajații din sectorul universitar au următorul cel mai înalt nivel de epuizare, de 35%, ceea ce îi plasează pe educatori în categoria grupurilor cele mai epuizate din forța de muncă din SUA.

Aceste rezultate se bazează pe studiul Gallup Panel Workforce, realizat în perioada 3-14 februarie 2022, cu 12.319 de angajați cu normă întreagă din SUA, inclusiv 1.263 de angajați din sistemul preuniversitar.

În cadrul populației de angajați din preuniversitar, profesorii sunt cei mai epuizați, cu o rată de 52%.

Angajații din sistemul preuniversitar au fost în mod constant printre cei mai epuizați lucrători la nivel național, dar pandemia de COVID-19 a exacerbat provocările existente și a introdus altele noi, notează realizatorii sondajului. Deschideri și închideri de școli; frustrarea părinților și a membrilor comunității în legătură cu modul în care sistemul școlar a răspuns la situația pandemică, provocările sociale, academice și de sănătate mintală cu care s-au confruntat studenții s-au numărat printre factorii care au favorizat apariția fenomenului de epuizare.

În martie 2020, când a început pandemia, 36% dintre angajații din sistemul preuniversitar au raportat că se simt epuizați foarte des sau întotdeauna, cu opt puncte procentuale mai mult decât cei 28% întâlniți în rândul tuturor celorlalți lucrători în ansamblu. Dar acest decalaj aproape s-a dublat de atunci, 44% dintre lucrătorii din preuniversitar raportând acum că se simt epuizați foarte des sau întotdeauna, comparativ cu 30% dintre toți ceilalți lucrători – o diferență de 14 puncte.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.