fbpx

Rafila anunță un nou val COVID, cu vârf de 10.000 de cazuri/zi în luna august

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că autoritățile medicale din România se așteaptă ca țara noastră să se confrunte cu un nou val COVID.

Rafila a precizat că predicțiile epidemiologilor sunt că vârful acestui val va avea loc în luna august și va ajunge până la 70.000 de cazuri pe săptămână, adică o medie de 10.000 de cazuri pe zi.

Ministrul Sănătății a mai spus că acest nou val COVID este generat de o subvariantă a tulpinii Omicron, care, din datele de până acum, are un potențial patogen mai scăzut.

În ultima săptămână, numărul de infectări înregistrate în România s-a dublat, ajungând la peste 7700.

În perioada 27 iunie-3 iulie au fost înregistrate 7.726 de noi cazuri de infectare Covid, 1.307 pacienți fiind reinfectați.

Ministrul a declarat că această creștere a infectărilor este cauzată de subvarianta BA5, care este contagioasă și afectează și persoanele vaccinate, și pe cele trecute prin boală.

El a apreciat că vârful infectărilor în Europa de Vest va avea loc în luna iulie, în timp ce în România se va manifesta cu un decalaj de câteva săptămâni, așa cum s-a întâmplat și la celelalte valuri. Rafila a mai spus că există și posibilitatea ca vârful noului val să se manifeste la sfârșitul lunii august-începutul lunii septembrie.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.