fbpx

Doi elevi din Cluj, condamnați la asistare zilnică după ce au umilit un coleg

Doi foști elevi ai unui liceu din Huedin, județul Cluj, au fost condamnați după ce și-au umilit un coleg de școală în fața celorlalți copii, anunță Europa FM.

Judecătoria Huedin i-a condamnat pe cei doi tineri pentru privare de libertate. Incidentul s-a petrecut în pauza mare, la liceul tehnoloic din Huedin, în urmă cu un an, când agresorii erau încă minori. Însă judecătorul nu a ținut cont și i-a condamnat la asistare zilnică pe o durată de cinci luni, respectiv trei luni.

Cei doi l-au legat cu sfoară pe un coleg din altă clasă de un scaun, după care l-au machiat, timp în care restul elevilor aflați în preajmă au început să râdă. Cel agresat a strigat după ajutor, iar după câteva minute agresorii l-au eliberat. Băiatul a ajuns la directorul școlii, iar acesta a chemat imediat poliția.

Cazul a ajuns în fața instanței, agresorii s-au ales cu dosar penal și sunt obligați să accepte zilnic o verificare din partea autorităților. În România se înregistrează tot mai multe cazuri de acest fel în scoli, iar psihologii atrag atenția că agresiunile pot duce la consecinte grave asupra copiilor, notează Europa FM.

Bullying-ul a ajuns să fie un termen foarte popular și vehiculat în societatea de astăzi. Însă este foarte important să avem informații cât mai clare despre acest fenomen,  pentru a-l stopa și gestiona astfel încât să scadă rata incidentelor. În prezent, statistica și cercetările ne spun că unul din cinci copii suferă de bullying în școală, existând bineînțeles efecte pe termen lung. Un articol dedicat acestei teme, scris de consilierul școlar Iulia Radu pentru Educație Privată, găsiți aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.