fbpx

DOCUMENT Propunere a ISMB: în primele două săptămâni revin la școală doar elevii din anii terminali

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a înaintat către Ministerul Educației o propunere pentru redeschiderea școlilor.

Documentul a apărut pe grupul de Facebook ”Părinții cer schimbare- grup civic”. Surse din Ministerul Educației au confirmat pentru Educație Privată că documentul este autentic, dar reprezintă doar o propunere de lucru, fără efect decizional.

Ce propune ISMB:

  • În primele două săptămâni revin la clase doar elevii din clasele a VIII-a și a XII-a. Aceștia vor da teze pe baza recapitulărilor și se vor încheia medii.
  • În următoarele două săptămâni revin la clase elevii din clasele a V-a, a VI-a, aVII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a, în două schimburi, cu dezinfectare între schimburi. Se dau teze se ascultă pe baza recapitulărilor, se încheie medii
  • Elevii lucrează pe grupe, maximum 15 în sală.
  • Clasele I-IV încheie anul școlar online, cu calificative.

Documentul integral, aici:

 

 

CONTEXT

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, săptămâna trecută, la Digi 24, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, că specialiștii ministerului iau în calcul mai multe variante, inclusiv pe cea a revenirii la cursuri doar a elevilor din anii terminali.

“În cadrul ministerului, specialiștii au luat în calcul mai multe variante, inclusiv redeschiderea doar pentru anii terminali”, a mai spus Monica Anisie. 

“A fost o întâlnire de lucru și am prezentat ce se întâmplă în statele membre UE. Am adus în discuție și modalitatea în care am putea reveni în curând la cursuri”, a spus Anisie.

“Fac o precizare: trebuie să ne întâlnim, întâi de toate, la siguranța și sănătatea copiilor noștri. Trebuie să luăm toate măsurtile în așa fel încât elevii să fie în siguranță. Această redeschidere a cursurilor trebuie să fie una prudentă, controlată, treptată și în condiții de mare siguranță pentru elevi și profesori. Nu cumva ca prezența elevilor la cursuri să înrăutățească situația îmbolnăvirilor cu COVID”, a adăugat ministrul.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.