fbpx

Monica Anisie, după discuția cu președintele Iohannis: Redeschiderea cursurilor trebuie să fie una prudentă, controlată și treptată

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, în această seară, la Digi 24, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, că specialiștii ministerului iau în calcul mai multe variante, inclusiv pe cea a revenirii la cursuri doar a elevilor din anii terminali.

„În cadrul ministerului, specialiștii au luat în calcul mai multe variante, inclusiv redeschiderea doar pentru anii terminali”, a mai spus Monica Anisie. 

„A fost o întâlnire de lucru și am prezentat ce se întâmplă în statele membre UE. Am adus în discuție și modalitatea în care am putea reveni în curând la cursuri”, a spus Anisie.

„Fac o precizare: trebuie să ne întâlnim, întâi de toate, la siguranța și sănătatea copiilor noștri. Trebuie să luăm toate măsurtile în așa fel încât elevii să fie în siguranță. Această redeschidere a cursurilor trebuie să fie una prudentă, controlată, treptată și în condiții de mare siguranță pentru elevi și profesori. Nu cumva ca prezența elevilor la cursuri să înrăutățească situația îmbolnăvirilor cu COVID”, a adăugat ministrul.

 

 

CONTEXT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, marți seară, la Antena 3, că școlile ar putea fi redeschise peste câteva săptămâni.

„Poate la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii. Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioadă, deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea lor în şcoli”, a spus Nelu Tătaru.

„Vom stabili tot ce înseamnă circuitul copiilor, dacă vom face mai multe schimburi, dacă vor fi mai puţine ore, dacă vom avea acele biocide, dacă vom avea şi măscuţe, dar efectiv sunt protocoale pe care le stabilim şi le vom adapta la nevoile momentului”, a adăugat Nelu Tătaru.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România ar putea intra după data de 15 mai în faza de relaxare a restricțiilor impuse de situația epidemiologică.

Șeful statului a precizat că o astfel de decizie va fi luată dacă anumite condiții vor fi îndeplinite: ”Dacă numărul de persoane infectate scade și dacă numărul de decese scade, dacă respctăm rstricțiile, este clar că putem să intrăm într-un plan de relaxare.”

Iohannis a mai spus că relaxarea va fi făcută gradual.

” Relaxarea va fi făcută în pași, nu va fi făcută deodată, pentru că specialiștii ne spun că virusul nu dispare. Aceste chestiuni se decid în baza dovezilor științifice, de către guvern. Ele vor fi discutate în detaliu cu specialiștii, cu cei efectiv implicați în gestionarea epidemiei”, a mai afirmat Klaus Iohannis.