fbpx

Diferențe și evoluție

de Adda Barbu, contributor Educație Privată

Nu este despre educație în mod direct, este despre generația tânără și despre evoluția lucrurilor.

Am început să scriu aceste rânduri pentru că un lucru m-a făcut să zâmbesc. Pe o rețea profesională, mi s-a întâmplat în ultimul timp să văd CV-uri diferite de anostul meu CV, și da, am ajuns să zâmbesc văzându-le. Fiecare țară are cerințe specifice în redactarea unui CV. Unii cer poză, alții nu, unii cer data nașterii, alții nu.

Eu am folosit în ultimii ani „modelul european” standard (insipid, incolor, inodor). Durerea cea mai mare e atunci când ai mulți ani de experiență și știi că recrutorul se așteaptă să primească un CV de o pagină. Ce vorbești, Frantz? Cum să pun într-o pagină tot ce am făcut în 15 ani?

Știu, e posibil, numai că treci Sahara înainte și înapoi de câteva ori până să reușești. Ăștia micii din vestul Europei au decis să schimbe un pic monotona listă, cu lucruri mai interesante care să atragă atenția, care să aibă impact atunci când se prezintă. Își fac rezumatul educației și carierei în Power Point, ori fac video CV, zâmbesc, fac glumițe, practic atrag atenția și lasă o impresie bună. Recrutorii au intrat în joc și susțin noul val de imaginație. Bănuiesc că li s-o fi acrit și lor de citit pe diagonală pagini fără personalitate. Mai sus, aveți un exemplu un pic mai colorat.

Lucrurile evoluează, generația tânără e un pic mai pozitivă și vreau să cred în ea.

Citește și

790 de mii plus mulți alții

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.