fbpx

Diana Encea: Oprește-te o clipă. Caută sufletul din cadouri

de Diana Encea, creatoare la Handmade Concept Store

Creația nu este o alegere pe care tu o faci, în cea mai mare măsură ea te alege pe tine. Arde pe dinăuntru și își caută calea de manifestare atât de aprig până când te decizi să-i dai voie să încânte, să aline, să învăluie. Tu, creatorule de text, de imagine, de muzică, dans sau orice altă formă de trăire artistică, nu te împotrivi ei, las-o să respire în timpul și cu intensitatea de care are nevoie, vei primi nepomenite satisfacții! Vei afla că noi, creatorii, renaștem prin fiecare creație pentru noi și pentru cei care ne admiră. Eliberăm din noi emoție, împrăștiem bucăți de suflet în lume cu credința că alte suflete stinghere își vor găsi părțile lipsă astfel, ca într-un puzzle, ca la final reîntregirea să deseneze o imagine completă, întregită în iubire. 

Tradițional, ne aflăm în zilele căutării furibunde de cadouri pentru toți ai noștri. Oprește-te o clipă din iureșul amețitor al listelor to do și amintește-ți omul, retrăiește emoția și ascultă-ți inima, ea îți șoptește intens, continuu, tot ce înseamnă omul pentru tine. Știu, o auzi cu greu în vacarmul gândurilor, ori nu-i poți recunoaște vocea chiar deloc – ai multe încă de rezolvat. Dacă reușești să rămâi puțin atent, să te asculți din interior spre exterior, vei constata că îți dorești să-i spui celui ce-i cauți un cadou cât de mult înseamnă pentru tine, să-i transmiți că nu poți uita nici după ani mulți cum te-a sprijinit, cum te-a însoțit pe drumuri întunecate și triste la o întindere de mână distanță. Că este primul om căruia îi dai veștile bune știind că se bucură pentru tine la fel cum o faci tu.

Vei afla că recunoștința, prețuirea, atașamentul și legământul iubirii sunt darurile pe care îți dorești să le oferi, că doar ele pot însuma semnificația omului neprețuit din viața ta. Iar atunci, căutătorule de emoție, te îndemn să privești spre creatorii de artă, pentru că nu există artă fără trăire. Doar ei vor putea prinde în lucrările lor tot ceea ce tu ți-ai dori să ajungă la oamenii tăi nepereche, doar când un suflet se deschide până la miez, sentimentul e autentic, unic și de neînlocuit.

Sufletul tău se va lipi iremediabil de o creație, vei simți că tot ce nu știi cum să așezi în cuvinte sau daruri, se regăsește acolo, în lucrarea pe care inima ta a ales-o înainte ca mintea să-și dea ok-ul. Vei avea certitudinea că spune totul, iar cel care o va primi va înțelege dintr-o trăire fiecare cuvânt nescris. Să lăsăm iubirile să se găsească,  căci așa funcționează emoția dăruirii, dinspre căutător spre creator, pe ambele sensuri.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.