fbpx

VIDEO LIVE Dezbaterea candidaţilor la funcţia de rector al Universității din Bucureşti, organizată de instituție

Universitatea din Bucureşti (UB) organizează, luni, dezbaterea celor doi candidaţi la funcţia de rector al instituţiei de învăţământ superior – prof. univ. dr. Marian Preda, actualul rector, şi prof. univ. dr. Cristian Preda.

Urmărește dezbaterea LIVE, aici: 

 

Întâlnirea este moderată de preşedintele Senatului UB, Claudiu-Paul Buglea, care va anunţa regulile şi va gestiona timpul de răspuns, potrivit Agerpres.

Fiecare candidat va prezenta timp de 10 minute programul său electoral, apoi vor urma trei serii de întrebări adresate de fiecare candidat celuilalt, la care se va răspunde în maximum două minute pentru fiecare întrebare.

„Se vor trage la sorţi din urne întrebările participanţilor. Vor putea să formuleze întrebări doar membrii corpului de electori. Fiecare persoană poate depune câte o singură întrebare pentru fiecare candidat şi o întrebare comună. La aceste întrebări se va răspunde în ordinea extragerii, fiecare candidat răspunzând timp de maximum cinci minute la fiecare întrebare. La final, fiecare candidat, pe rând, în ordinea inversă celei de la începutul dezbaterii, va adresa un mesaj de trei minute, către alegători”, potrivit unei informări a UB.

Senatul Universităţii din Bucureşti a validat în luna mai rezultatele Referendumului universitar pentru alegerea modalităţii de desemnare a rectorului. În urma acestuia, cadrele didactice şi de cercetare titulare din cadrul Universităţii, alături de toţi reprezentanţii studenţilor în Senatul UB şi în consiliile facultăţilor, au stabilit ca rectorul Universităţii din Bucureşti să fie desemnat „pe bază de alegeri generale, prin vot universal, direct şi secret”.

Potrivit calendarului, alegerile pentru desemnarea noului rector al UB pentru mandatul 2023-2028 vor avea loc pe 6 decembrie 2023.

Toate cadrele didactice şi de cercetare titulare din cadrul Universităţii, alături de toţi reprezentanţii studenţilor în Senatul UB şi în Consiliile facultăţilor, au drept de vot. Votul este universal, direct şi secret.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.