fbpx

Despre biodiversitate și concursul școlar NATURA DINTRE APE

„Biodiversitate” este un termen utilizat pentru a descrie diversitatea vieții de pe Pământ și include variabilitatea genetică a organismelor, diversitatea speciilor și variația ecosistemelor din care fac parte.

NATURA DINTRE APE este o competiție școlară digitală și propune elevilor un mod inedit de percepe natura și a înțelege problemele cu care aceasta se confruntă.


Vă invităm astfel, 16 mai, începând cu ora 19:00, în cadrul unui webinar unde ne dorim să împărtășim cu voi ideea concursului, să cunoașteți oamenii din spatele acestuia și să găsim împreună răspunsuri pentru întrebările și curiozitățile pe care le veți avea.


Aici, vă vom povesti puțin de structura acestui concurs și anume:

⇒ în cadrul clasei a II-a, ne dorim ca elevii să aibă o experiență cât mai practică a informațiilor dobândite, astfel ne-am concentrat pe identificarea unor specii consacrate de animale și plante, precum și importanța lor în mediul natural;
⇒ în cadrul clasei a III-a, elevii vor avea parte de un tur prin natură unde învățăm rolul speciilor de animale și importanța acestora;
⇒ elevii de clasa a IV-a vor învață să identifice speciile consacrate de animale, importanța lor în mediu și impactul pe care îl au activitățile umane asupra lor;
la clasa a V-a, elevii vor aplica informația ce se regăsește în materia diseminata la clasă într-un context
prietenos – identificare speciilor de animale, mediile de viață, problemele întâmpinate de mediul natural și soluțiile pentru rezolvarea acestora.

⇒ clasa a VI-a, va păși într-o aventură, în mediul natural, unde aflăm rolul mediului în dezvoltarea individuală și ciclurile de viață ale diferitelor specii, precum și identificarea și rolul acestora în mediu;
⇒ elevii de clasa a VII-a se vor folosi de informațiile primite la clasă, pe care le vor dezvolta pentru a înțelege importanța și rolurile diferitelor sisteme ce alcătuiesc materia vie, în urma căreia vor rămâne cu o imagine de ansamblu privind biodiversitatea.

Concursul se dezvoltă astfel pornind de la curriculum-ul didactic, regăsit la clasă, alături de materia anexă propusă, pentru a oferi un adevărat suport copiilor în înțelegerea biodiversității.

Importanța biodiversității este fundamentală pentru funcționarea planetei noastre și pentru bunăstarea umană. Aceasta este responsabilă pentru furnizarea de alimente, medicamente și alte resurse naturale. De asemenea, joacă un rol crucial în menținerea unor servicii ecologice esențiale, cum ar fi polenizarea plantelor, purificarea apei și solului și reglarea climei.

CRIVINA

În plus, este importantă din punct de vedere cultural și estetic, reprezentând o sursă de inspirație pentru artă, literatură și alte forme de expresie umană. De asemenea, susține turismul, generând venituri și locuri de muncă pentru comunități locale.

Cu toate acestea, biodiversitatea este amenințată de o serie de factori, cum ar fi distrugerea habitatelor naturale, schimbările climatice, poluarea și suprapopularea. Pierderea poate avea consecințe negative majore, inclusiv pierderea resurselor naturale, apariția de boli și probleme de securitate alimentară.

Prin urmare, este important să protejăm și să conservăm biodiversitatea pentru a ne asigura că Pământul va rămâne un loc viabil pentru generațiile viitoare. Aceasta poate fi realizată prin susținerea eforturilor de conservare a habitatelor naturale, protejarea speciilor pe cale de dispariție și promovarea utilizării sustenabile a resurselor naturale.

Abia așteptăm să vă întâlnim online marți, 16 mai, de la ora 19:00, pe pagina de facebook sau canalul de youtube Educație Privată. La întîlnire vor veni: Tatiana-Ramona ROSTAȘ-COVALEV, Cătălina Andreea DRĂGHICI, Manuela BULCEA, Andrei Ileana ANDREI, Rozalia STĂNESCU experți și profesori pasionați de natură ce formează Consiliul științific NATURA DINTRE APE.

 


 

Află cum te poți înscrie la olimpiada școlară NATURA DINTRE APE. Click pe
https://brio.ro/naturadintreape

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.