fbpx

Copii infectați cu salmonella la afterschool. Școala a fost amendată cu 2.000 de lei de DSP

foto: spitalcopiibrasov.ro

Școala Gimnazială nr. 11 Brașov a fost amendată cu 2.000 de lei de Direcția de Sănătate Publică (DSP), pentru că nu are proceduri de igienizare a mâinilor elevilor. Mai mulți copii au ajuns de la afterschool la spital, iar patru dintre aceștia au fost infectați cu salmonella, arată rezultatele analizelor. Firma care a asigurat mâncarea a fost amendată cu 10.000 de lei.

24 copii cu simptomatologie digestivă s-au prezentat, duminică și luni, la serviciul UPU din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, potrivit DSP Brașov.

Instituția arată într-un comunicat de presă, transmis luni după-amaiză, că „la această oră mai sunt internați 4 copii, ceilalți nu au necesitat internare, au primit tratamente de reechilibrare hidroelectrolitică, rețetă la domiciliu, supraveghere medic de familie (pacienții fac parte dintr-un colectiv de elevi – aproximativ 980 elevi, care frecventează afterschoolul funcțional din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 11 Brașov).”

Rezultatelor de laborator din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov au arătat că cei patru copii internați sunt infectați cu bacteria salmonella. 

În urma achetei desfășurate la unitatea de învățământ, inspectorii DSP au constatat, printre altele, că masa este servită în momentul imediat următor preluării de către reprezentanții unității școlare de la firma de catering a alimentelor. Școala a fost amendată cu 2.000 de lei pentru că „nu s-a putut face dovada unei proceduri privind igienizarea mâinilor elevilor, care ar trebui să se desfășoare între procesul educativ și servirea mesei”.

Firma de catering care a livrat mâncarea, Meganova S.R.L. Brașov, a fost amendată cu 10.000 de lei pentru „organizarea deficitară a procesului de producţie alimentară, nerealizându-se orientarea fluxului tehnologic într-un singur sens şi favorizându-se încrucişările între fazele salubre şi cele insalubre, într-un singur punct.”

Reacția DSP a venit prin intermediul Prefecturii, după ce Radio România Brașov a transmis că peste 100 de elevi de la Școala Gimnazială nr. 11 din Brașov au ajuns la spital cu febră, vărsături și stări diareice, iar 14 dintre ei au fost internați.

Peste 100 de elevi brașoveni au ajuns de la afterschool la spital

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.