fbpx

Peste 100 de elevi brașoveni au ajuns de la afterschool la spital

Peste 100 de elevi de la Școala Gimnazială nr. 11 din Brașov au ajuns de la afterschool la spital, cu febră, vărsături și stări diareice. 14 dintre ei au fost internați.

Copiii frecventează afterschoolul din cadrul unității școlare și o ipoteză luată în calcul este toxiinfecția alimentară.

„Au venit într-o stare generală mediocră, unii dintre ei au necesitat internare în spital, dar nici unul dintre ei nu este în stare gravă”, a precizat dr. Larisa Drăgan, director medical al Spitalului de Copii Brașov, pentru Radio România Brașov.

700 de copii sunt înscriși la afterschool.

„Încă de joi au apărut primele cazuri reclamate de părinți, vineri a fost un număr și mai mare decât cel de joi, din spusele directorului. Joi au avut la masă, adusă de firma de catering, cașcaval pane, iar vineri – pește. Dintre cei peste 700 de copii care sunt înscriși la afterschool, în momentul acesta sunt raportate 107 cazuri. Directorul unității a anunțat DSP-ul. Au trimis o mostră din produse pentru că au obligația legală să păstreze mostre din produsele alimentare aduse în fiecare zi. Ca și măsuri, au sistat cateringul pentru săptămâna viitoare. Așteaptă rezultatul analizelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov, Valentin Bucur, pentru Radio România Brașov.

DSP așteaptă rezultatele analizelor de la Spitalul de Copii și va începe o anchetă. Până la aflarea rezultatelor analizelor, afterschoolul va funcționa fără catering.

Reprezentanții firmei de catering spun că au început o procedură internă de autocontrol, au fost luate mai multe mostre din mâncarea de joi și de vineri, dar și de pe obiectele și suprafețele de lucru. De asemenea, va fi făcută o verificare și în ce privește personalul implicat în procesul de preparare și distribuție meniuri.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.