fbpx

Concursul național de educație juridică „Be legal! Be cool!” și-a desemnat câștigătorii

foto: VeDem Just

Concursul național de educație juridică „Be legal! Be cool!”, aflat la prima ediție și organizat de asociația VeDemJust, și-a desemnat câștigătorii pe 1 iunie, de Ziua Copilului.

135 de elevi din 25 de județe au ajuns în finală, dintre cei 600 care au participat la faza județeană, desfășurată online. Competiția s-a desfășurat la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, unde au fost prezenți judecătorul Cristi Danileț – fondator al organizației neguvernamentale VeDem Just și autor al ghidului „Elevul și legea”, fostul procuror general al României Augustin Lazăr și profesorul universitar Bogdan Manole.

Concurenții au avut de rezolvat teste cu întrebări tip grilă și de rezolvat jocuri bazate pe chestionare (Kahoot) în fața publicului format din profesori și părinți. În urma celor două probe, elevii au fost premiați cu laptopuri (locul 1), telefoane mobile (locul 2) și tablete electronice (locul 3).  Toți participanții au primit diplome din partea, potrivit asociației VeDem Just.

Câștigătorii „Be legal! Be cool!” sunt:

Grupa 1 (copii din clasele V-VI): Elena Adelina Mihai (Iași), Alexandru Nectarie Cobjug (Iași) și Tiana Maria Mircovici (Timișoara);

Grupa 2 (elevi din clasele VII-VIII): Luca Mihai Mironescu (București), Bogdan Radu Mănescu (Bacău) și Ștefan Iordache (Târgoviște);

Grupa 3 (elevi din licee): Stephanie Antonia Constantinescu (Câmpina), Celeste Arhire (Iași) și Maxim Bodnariuc (Cluj-Napoca).

În cazul liceenilor, toți cei trei câștigători au primit câte un voucher pentru un loc gratuit în tabăra de educație juridică „Legal Academy” din perioada 1-6 septembrie 2023 în comuna Orlat, județul Sibiu.

„Be legal! Be cool!” este primul concurs național de educatie juridică din România. În trecut, VeDem Just a mai organizat concursuri de educație juridică, însă la nivel local, în București, Constanța și Cluj.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.