fbpx

Cel mai tânăr instructor de şah din România este un elev din Brașov

foto: Ștefan Pintea/Radio România Brașov

Cel mai tânăr instructor de şah din România este Ștefan Pintea, are 17 ani și este elev al Colegiului Naţional „Grigore Moisil” din Brașov.

La începutul acestei luni, Ștefan Pintea a obţinut la Bucureşti calificarea de instructor sportiv – ramura şah, devenind astfel şi cel mai tânăr profesor de şah din România, relatează Radio România Brașov.

„Povestea mea, legătura cu șahul, e una foarte lungă. Am început de când eram foarte mic. Aveam 5-6 ani și jucam cu membri ai familiei care mai știau: cu bunicul, cu tata, mama. După aceea, în clasele I – IV am început la un club de șah. După clasa a IV-a s-a întrerupt totul. M-am lăsat câțiva ani de șah, complet, până într-o seară din 2020 când niște prieteni m-au chemat la o partidă de șah și din dorința de a-i bate, de a câștiga împotriva lor, am început să învăț singur. M-am dus și la clubul de șah «Cele două turnuri» din Brașov, unde l-am întâlnit pe domnul Lucian Ștefan care mi-a oferit până la urmă și oportunitatea să predau șah”, a spus Ștefan Pintea.

Ștefan Pintea este profesor la clubul de şah din Braşov, iar examenul de instructor sportiv l-a luat cu media 9,50. Elevii pe care îi instruieşte sunt foarte mulţumiţi de profesorul lor.

„Am undeva la 21 de elevi, cu vârste cuprinse între 7 – 11 ani, care sunt cuminți. Sunt niște jucători de șah foarte buni. Încerc să îmi dau tot interesul cu ei și nu am niciun dubiu că ei vor putea să joace șah și se vor mândri cu asta toată viața. Am ajuns să relaționez mult mai ușor inclusiv cu profesorii mei de la liceu și înțeleg foarte multe din raționamentele lor și înțeleg și gândirea lor. Simt că m-am apropiat inclusiv de ei”, a adăugat Ștefan Pintea pentru sursa citată.

Un român de 9 ani este triplu campion balcanic la șah, categoria U10

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.