fbpx

Cărțile din bibliotecile amplasate pe străzile din Deva au fost furate

foto: servuspress.ro

Cărțile din bibliotecile amplasate pe străzile din Deva, puse la dispoziția localnicilor pentru a fi lecturate, au fost furate.

Rafturile amplasate în aer liber de Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” Hunedoara, ce găzduiau zeci de volume, sunt acum aproape goale, scrie Servus Hunedoara. Fiecare trecător putea lua o carte, o putea citi în apropiere sau o putea lua acasă, după care era rugat să o înapoieze sau să o înlocuiască cu o altă carte.

Conducerea bibliotecii județene a decis ca să nu mai aprovizioneze cu cărți bibliotecile stradale din oraș, până la încălzirea vremii.

„Deoarece, pe timpul iernii, am constatat dispariția suspectă a unui număr foarte mare de cărți de pe rafturile mini-bibliotecilor amplasate în diferite locații din Deva, volumele fiind probabil folosite în alt scop decât cel al lecturii, am decis ca, în această perioadă, să sistăm aprovizionarea mini-bibliotecilor cu cărți. Vom relua această activitate odată cu venirea primăverii, în așa fel încât și pe viitor să vă puteți bucura de lectură și împrumut pentru acasă. Până atunci, pentru o carte bună vă așteptăm, cu drag, la bibliotecă”, a transmis Sebastian Ioan Bara, managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, potrivit Servus Hunedoara.

Bibliotecile în aer liber au apărut, la Deva, în urmă cu câțiva ani, acestea fiind amplasate în diferite zone din oraș. Inițiativa a avut scopul de a promova lectura în rândul locuitorilor.

Pe rafturile amplasate în principalele puncte de recreere, cunoscute locuitorilor din reședința de județ, se găseau romane, cărți de poezie, cărți de călătorie, cărți de povești, jurnale și memorii, cărți de artă, cărți de istorie etc.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.