Sute de părinți către Ecaterina Andronescu: Ați spus că există săpun în toate școlile. E o minciună!

”Inspectorul școlar din București, doamna Neacșu, când mi-a raportat situația cu asta a început: în toate școlile avem apă și săpun”, a spus, ieri, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, imediat după declararea epidemiei de gripă.

Afirmația sa i-a revoltat pe mulți părinți din școlile bucureștene. Aceștia au acuzat-o că a spus un neadevăr, precizând că în multe școli publice din Capitală fie nu există săpun deloc, fie există numai la toaletele cadrelor didactice, fie că, atunci când există, este cumpărat de părinți.

Indignat de declarațiile ministrului, Horia Nistor, absolvent al Universității Politehnica București, a avut ideea ca situația reală să fie semnalată prin intermediul unui formula Google, unde părinții de elevi pot bifa dacă în școala copilului lor există obiectele strict necesare igienei.

”Pentru că doamna Andronescu ne spune că în școlile din București există apă și săpun, deși eu știu că nu, am făcut acest formular pt părinti: https://goo.gl/forms/N1UdODMeugyuTY1v2. Vă rog completați și dați share. Dacă e vreo școală lipsă, adăugați în comentarii. Thx.”, a fost mesajul lui Horia Nistor.

În câteva ore, peste 200 de utilizatori de internet au semnalat școlile aflate în penurie de obiecte sanitare. Ele se află în toate sectoarele din București.

Auraș Mihai Geambașu, digital project manager, a sistematizat informațiile într-o hartă foarte elocventă:

 

În aplicație, părinții au avut ocazia să posteze și comentarii, prin care au descris mai în detaliu starea de fapt. Iată câteva dintre acestea:

clase săpun