fbpx

Profesorii protestatari de la CN Gheorghe Șincai, către ministrul Educației: ”Ne simțim jigniți de faptul că ne considerați manipulați”

Profesorii de la Colegiul Național Gheorghe Șincai care s-au solidarizat cu directoarea Silvia Mușătoiu. i-au trimis ministrului Educației un mesaj public în care o invită la discuții. Ei îi transmit, de asemenea, că li se pare ofensator faptul că ministrul îi crede manipulați.

Prezentăm, integral, conținutul mesajului:

DOAMNEI MINISTRU AL EDUCAȚIEI, ECATERINA ANDRONESCU
Noi, profesorii Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din București, vă invităm la dialog, pentru că ne dorim să înlăturăm suspiciunea legată de manipularea noastră în susținerea punctului de vedere al Doamnei Director Silvia Mușătoiu. Alegem calea unui dialog deschis pentru a vă putea argumenta poziția noastră în legătură cu semnarea contractului administrativ-financiar legal dintre directorul nostru și Primăria Sectorului 4.
Vrem să vă asigurăm că suntem de partea dreptății și a legalității, motiv pentru care am decis să luăm atitudine. Ne simțim jigniți de faptul că ne considerați manipulați. Noi suntem profesori și este de datoria noastră să fim un exemplu de verticalitate. Sperăm că veți răspunde invitației noastre, cu rugămintea de a ne anunța ziua și ora, luând în considerare că săptămâna care urmează este vacanța intersemestrială și unii colegi nu sunt în activitate, dar sunt foarte dornici să vă prezinte punctul lor de vedere.
Colectivul de profesori al Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din București

Reamintim că peste 40 de profesori de la Colegiul Național ”Gh. Șincai” din București au semnat o scrisoare deschisă prin care se declară solidari cu directoarea Silvia-Mihaela Mușătoiu, cea care refuză să semneze un contract întocmit de Primăria Sectorului 4, pe care îl consideră abuziv.

Cadrele didactice avertizează că nu vor mai intra la ore, dacă situația nu se remediază.