fbpx

Ecaterina Andronescu: În toate școlile din București avem apă și săpun

Imediat după ce epidemia de gripă la nivel național a fost constatată oficial în România, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi 24, că a fost informată despre situația din școli. ”Inspectorul școlar din București, doamna Neacșu, când mi-a raportat situația cu asta a început: în toate școlile avem apă și săpun”, a spus Andronescu.

”Să folosești apa și săpunul e unul dintre primele lucruri pe care un părinte își învață copiii. Și profesorii au aceeași obligație”,a  adăugat Andronescu.

Ministrul a adăugat că ”rugămintea se adresează părintelui: copilul pleacă dimineață de acasă. Copilul îl poate vedea dacă e sănătos.”

”Mă așteptam la un absenteism mai mare. Ieri am avut 500 și ceva de cazuri de absenteism în școlile din România, la 2 milioane de elevi, dar nu aș vrea să se considere că luăm cu ușurință această situație. Să dea Dumnezeu ca epidemia să se închidă”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că epidemia de gripă a fost constatată oficial în România.

”Putem spune în acest moment că s-a înregistrat a treia săptămână epidemică. Se constată că vorbim de o evoluție epidemică a gripei. Activitatea gripală a avut un trend crescător. De la începutul sezonului au fost înregistrate 54 de decese confirmate cu virus gripal. Din fericire această gripă este datorată unei tulpini care are forme ușoare și medii de manifestare”, a spus Sorina Pintea. Ea a precizat că nu există niciun motiv de panică, dar că măsurile preventive trebuie respectate.

La rândul său, Adrian Streinu-Cercel, directorului Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, a făcut un apel la prevenție. ”Apa și săpunul sunt sfinte” și ”Nu vă duceți copiii în locuri aglomerate, cum ar fi mall-urile. Dacă părinții înțeleg să nu-și ducă copiii la mall-uri, recomandarea e să nu-i ducă în aglomerații mari, ci la bunici, la țară”, au fost două dintre declarațiile medicului.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *