fbpx

3.489 de şcoli, eligibile pentru finanțarea de max. 200.000 de euro pentru reducerea abandonului școlar

Photo 126500356 / Money © Nopparat Khokthong | Dreamstime.com

3489 de școli au fost declarate eligibile pentru a primi finanțarea de până la 200.000 de euro din PNRR pentru reducerea abandonului școlar, anunță Ministerul Educației.

Anunțul ministerului, integral:

Publicăm, atașat, lista unităților de învățământ preuniversitar care au răspuns invitației de participare la Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) – înregistrări valide până în data de 27.01.2022.

Context statistic:

  • Intenții de participare depuse: 3.857 (dintre acestea, 332 au fost înregistrări duplicate, iar 6 – înregistrări fictive)
  • Solicitări neeligibile: 30 (27 de unități de invățământ fără nivel gimnazial, un palat al copiilor și două unități de învățământ private)
  • Intenții de participare valide (după verificarea codurilor SIIIR și eliminarea solicitărilor neeligibile): 3.489.

În vederea stabilirii listei finale a unităților de invățământ eligibile, inspectoratele școlare județene și Inspectoratul Școlar al Municipiului București verifică la ora actuală corectitudinea datelor transmise.

Într-o primă etapă, până la finalul lunii martie 2022, 750 de unități de învățământ din lista finală vor beneficia de finanțare.

  • Alte informații privind derularea PNRAS sunt publicate ► aici

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) – inițiat de Ministerul Educației – face parte din cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată”, cu finanțare PNRR, în valoare de 543 milioane euro – componenta PNRR nerambursabilă.

Programul vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) prin acordarea de granturi, în două runde, unui număr estimat de 2.500 dintr-un total de 3.235 de unități de învățământ de stat de nivel gimnazial, cu risc mediu și crescut de abandon școlar, identificate prin proiectul „Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, interveneție și compensare pentru a crește participarea școlară”. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.