fbpx

Tulcea: Numărul de infracțiuni în școli, dublu anul trecut față de perioada 2017-2018

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Tulcea a înregistrat, anul trecut, 40 de infracțiuni petrecute în unităţile şcolare, de cel puţin două ori mai multe decât în anul şcolar 2017-2018, se arată într-o adresă remisă de instituţie la solicitarea AGERPRES.

Cele mai multe fapte antisociale, respectiv 36, au fost atacuri la persoană, iar dintre acestea 13 au fost violenţe fizice uşoare, 12 au fost insulte grave repetate, opt au fost instigare la violenţă, iar trei au fost ameninţări repetate.

Alte trei infracţiuni au fost furturi sau distrugere de bunuri, iar o infracţiune a fost încadrată ca atentat la siguranţa unităţii şcolare, prin incendiere.

Cele mai multe fapte antisociale, respectiv 30, au fost comise în mediul urban, iar printre elevii cercetaţi de săvârşirea infracţiunilor s-a aflat o singură fată.

Spre comparaţie, în anul şcolar 2017-2018, ISJ a constatat 17 cazuri de loviri şi alte violenţe, iar în anul şcolar următor numărul total al infracţiunilor a fost de 35. 

O situație asemănătoare a fost înregistrată și în județul Sibiu

În primele 11 luni ale acestui an polițiștii sibieni au investigat 32 de infracțiuni în care au fost implicați minori, în unitățile de învățământ din întreg județul- 16 dintre ele în mediul urban și 16 în mediul rural. Dintre acestea 18 s-au referit la loviri și alte violențe, 5 de furt, 5 de amenințare, o fraudă informatică, o purtare abuzivă, un port ilegal de obiecte periculoase și o deținere ilegală de materiale pirotehnice.

Pe lângă acestea, alte trei sesizări au făcut referire la acte sexuale. La o școală din municipiul Sibiu s-a adus o acuzație de viol, la cea din Jina de act sexual cu un minor, iar la cea din satul Noiștat de agresiune sexuală. Polițiștii au mers pe firul evenimentelor, dar niciuna dintre acuzații nu s-a concretizat.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.