Au trecut emoțiile concursului, urmează festivitatea de premiere la NATURA DINTRE APE.
O competiție școlară care s-a bucurat de participarea a aproape 1000 de copii, doar din București și județul ILFOV și poate fi catalogată ca un adevărat fenomen, situație care ne arată cât de pasionați sunt Gen Z de mediu, de problemele cu care se confruntă acesta.
A fost o competiție pregătită în multe luni de muncă, cu participarea multor specialiști de mediu, medici, profesori, peisagiști, care au realizat itemii de competiție, dar și a celor care au pus la dispoziție infrastructura de concurs, făcând posibilă participarea online, din confortul propriei case, fapt pentru care le mulțumim celor de la BRIO.
Mai e ceva important de spus. NATURA DINTRE APE nu ar fi existat fără sprijinul total al APA NOVA care astfel își continuă eforturile de sprijin ale inițiativelor pentru educația ecologică, protejarea biodiversității și sustenabilitate. Dacă adăugăm și efortul de comunicare, deloc simplu și costisitor, avem toate motivele să fim recunoscători partenerilor noștri.
Aici ar fi urmat un rând de aplauze, dar vă propunem să trecem în revistă cele întâmplate de-a lungul concursului, pentru a avea o imagine de ansamblu.
Pe 10 mai am anunțat deschiderea înscrierilor la cea de-a doua ediție a competiției școlare NATURA DINTRE APE. La acel moment trecuseră deja 2 luni pentru pregătirea itemilor și adaptarea infrastructurii BRIO la cerințele competiției și de realizare a campaniei de comunicare.
În următoarele 4 săptămâni am vizitat școli din București și Ilfov unde am făcut prezentări elevilor de ciclurile primar și gimnazial despre biodiversitate și nevoia de protejare a naturii.
Între timp lista de doritori de participare la competiție creștea de la o zi la alta și la finalul perioadei de înscrieri, pe 7 iunie, la ora 10:00 a.m. ajuns la 951 de participanți. Vă mulțumim!
Au urmat emoțiile concursului, care i-au stimulat pe copii dovadă fiind rezultatele care ne arată un interes și un nivel foarte bun de cunoștințe despre mediul înconjurător, sustenabilitate și biodiversitate.
După testare au urmat 48 de ore în care se puteau depune contestații la subiectele propuse Au fost 2, care au fost soluționate imediat de către profesorii din consiliul științific.
Rezultatele finale le vom anunța sâmbătă, 15 iunie, astfel fiecare copil va primi în contul de pe platforma BRIO toate informațiile legate de participare, iar aici, pe educatieprivata.ro vom publica tabelul cu toate punctajele obținute și timpii realizați.
O trecere în revistă a performanțelor pe fiecare clasă, pentru primii 15 clasați, o face Radu Dragomirescu, manager de proiect NATURA DINTRE APE și asistent de proiect la Asociația PARCUL NATURAL VĂCĂREȘTI:
Din nefericire, am fost puși în situația de a descalifica participanți din lipsa respectării regulamentului. Au fost descalificați 18 tineri ce purtau căști, nu erau încadrați corespunzător în imaginile din timpul testării și astfel nu se putea monitoriza activitatea acestora, nu au avut camerele activate, au părăsit echipamentul folosit pentru efectuarea testului în timpul testării și nu în ultimul rând au încercat să fraudeze concursul.
Ne pare tare rău pentru acești tineri și ne dorim și susținem o competiție egală și corectă pentru toți participanții.
Nu uităm să menționăm și profesorii ce au sprijinit elevii în cadrul acestei competiții și care au câștigat premii inedite alături de elevii acestora. De altfel, ne-a uimit popularizarea realizată de o doamnă profesoară ce a reușit să mobilizeze un număr de 86 de elevi să participe în cadrul competiției prin forțe proprii și cărei dorim să îi mulțumim pentru susținerea copiilor și tenacitatea de care a dat dovadă.
Le mulțumim pe această cale copiilor, părinților și profesorilor pentru susținerea competiției și sperăm să vă avem alături și în cadrul edițiilor viitoare.
Rezultatele finale vor putea fi accesate pe platforma educatieprivata.ro și vor fi disponibile de sâmbătă 15 iunie, după ora 13:00.
Exmatricularea rămâne în noul proiect de Statut al Elevului
Exmatricularea rămâne în Statutul elevului, ca sancțiune posibilă – proiect