fbpx

15 aprilie 1452. S-a născut Leonardo da Vinci. Omagiu inedit adus de platforma dexonline

Pe 15 aprilie 1452 s-a născut Leonardo da Vinci, cel care avea să devină unul dintre cei mai importanți oameni de știință și artiști ai Renașterii.

Platforma dexonline i-a adus un omagiu inedit. Astăzi, atunci când utilizatorii au încercat să caute un cuvânt pe platfirmă, definiția acestuia a apărut scrisă de la dreapta la stânga.


Ce-ar fi viața fără știință? Unde-am fi fost fără mărul lui Newton? Fără baia lui Arhimede – după care se spune că a strigat ”Evrika”? Lumea de azi ar arăta diferit, pentru că impactul științei asupra vieții noastre este uriaș. De aceea, Școala Evrika a ales o metodă de predare cu sens, axată pe informațiile esențiale, lăsând suficient loc pentru creativitate, inițiativă, curaj, imaginație și sete de cunoaștere. Dacă sunteți curioși, intrați pewww.scoala-evrika.


Explicația dată de dexonline:

Sunteți pe modul Leonardo!

Astfel îi aducem astăzi un omagiu lui Leonardo da Vinci, născut pe 15 aprilie 1452. Avea modul său foarte inventiv de a scrie: de la dreapta la stânga, cu mâna stângă, încât era foarte dificil să îl citești fără oglindă. Se numește scriere „speculară” (speculum = oglindă).

Pentru a trece din modul Leonardo în modul normal și viceversa, pe calculator apăsați iconița swap_horiz din partea de sus a paginii, iar pe telefon o găsiți în meniu, apăsând iconița ☰.Despre Leonardo da Vinci:

Leonardo di ser Piero da Vinci (n. 15 aprilie 1452, Vinci – d. 2 mai 1519, Amboise), cunoscut sub numele de Leonardo da Vinci, a fost un marcant reprezentant al Renașterii din perioada de apogeu a acesteia. Spirit universalist: pictor, sculptor, arhitect, muzician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist și scriitor. Leonardo da Vinci este considerat adesea cel mai de seamă geniu din întreaga istorie a omenirii.

Viziunea lui Leonardo asupra lumii se bizuie pe logică.


Rubrica Știință 365 este susținută de Școala EVRIKA

14 aprilie 1611: Cuvântul „telescop” este utilizat public pentru prima oară

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.