fbpx

VIDEO ”Deșteaptă-te, române!”, cântat de 30.000 de copii pe Arena Națională

Imnul național al României a fost cântat de cei aproape 30.000 de copii care au venit să vadă meciul Naționalei României împotriva Norvegiei. Aceștia au devenit spectatorii partidei, după ce UEFA a sancționat România, în urma violențelor petrecute pe stadion la meciurile împotriva Spaniei și Maltei.

Momentul în care copiii au intonat imnul a fost filmat de un reprezentant al școlii Little London International Academy, iar imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a instituției de învățământ.

Imnul național al României, cântat de 30.000 de copii. Ceva mai frumos și mai emoționant greu ne putem imagina! ❤

Publicată de Little London International Academy pe Marţi, 15 octombrie 2019

Romania a fost sancționata de UEFA cu o amenda usturătoare si un meci care ar fi trebuit să fie jucat cu portile inchise. în urma incidentelor din meciurile cu Spania și Malta. La partidele respective, suporterii au folosit materiale pirotehnice, au aruncat cu obiecte pe suprafața de joc și au pătruns pe teren.

UEFA a permis, însă, ca spectatorii sub 14 ani să poată intra la meci, însoțiți de un număr restrâns de adulți (un adult la 10 copii). Mai multe școli din țară s-au organizat și au adus micii spectatori la Arena Națională. Intrarea la meci a fost gratuită, grupurile de copii fiind înscrise de cadrele didactice sau de însoțitori la Federația Română de Fotbal.

Înaintea meciului, au fost semnalate și incidente mai puțin plăcute. Unii dintre stewarzii care au asigurat condițiile de pază au fost reclamați pentru că le-au luat copiilor alimentele pe care aceștia le aveau la ei.

Potrivit Pro Sport, din imaginile surprinse de camerele TV, se vede cu oamenii de la firma care se ocupă de securitate de pe Arena Națională au confiscat merele, pungile cu Bake Rolls, apa și sandwichurile dintr-o caserolă cu Spiderman cu care miile de suflete venite din toată țara s-au prezentat la intrarea pe Arena Națională.

Partida România-Norvegia face parte din preliminariile Campionatului European de Fotbal care se va desfășura în 2020. Rezultatul final al meciului a fost 1:1.