fbpx

Orele remediale: Buget pentru 168.000 de elevi, însă mult mai puțini înscriși. Mâine se închid înscrierile

Programul de ore remediale. integrat, în acest semestru, în programul ”Școală după școală”. are buget alocat pentru 168.000 de elevi, însă numărul celor înscriși este mult mai mic, a declarat, în această seară, Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educației.

Mâine este ultima zi în care copiii pot fi înscriși în acest program destinat elevilor care au nevoie să recupereze cunoștințe pe care nu le-au putut asimila în perioada de pandemie.

”Din semnalele primite, sunt mult mai puțini elevi decât bugetul alocat, din păcate. Încurajăm părintii să își înscrie copiii. E suficient un simplu e-mail trimis directorului sau cerere depusă personal”, a explicat, pentru Educație Privată, secretarul de stat Radu Szekely.

Normele metodologice pentru programul ”Școală după școală” au fost publicate, pe 24 februarie, în Monitorul Oficial. Actul normativ prevede care sunt categoriile de elevi eligibili:

Este vorba despre elevii până la clasa a VIII-a inclusiv, aflați în risc de părăsire timpurie a școlii și/sau în risc sau situație de eșec școlar, în special elevii care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activitățile educaționale, desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și elevii aparținând grupurilor vulnerabile, cum ar fi elevi romi, elevi din mediul rural, elevi cu dizabilități și elevi din comunitățile dezavantajate care îndeplinesc criteriile de eligibilitate menționate la alineatul 2.

Alineatul 2:

Pentru participarea la programul național pilot de tip ”Școală după școală”, elevii trebuie să îndeplinească cel puțin unul din următoarele criterii de eligibilitate:

a) elevul nu a avut acces sau a avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, întrucât nu dispune de echipamente informatice proprii sau nu beneficiază de conexiune/conexiune fiabilă la internet.

b) elevul se află în situaţie de corigenţă la sfârşitul semestrului I al anului şcolar 2020-2021 sau are situaţia şcolară neîncheiată la cel puţin o disciplină.

c) elevul are nevoie de ore remediale, necesitate dovedită de rezultatele școlare obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului în derulare.

Actul normativ poate fi citit, integral, aici:

buget

1 comment

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.