fbpx

ULTIMA ORĂ Lista cu școlile care vor pilota descentralizarea curriculară a fost publicată

Lista cu școlile care pilotează descentralizarea curriculară la nivelul învățământului primar, gimnazial și liceal teoretic a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ordinul de ministru, integral:

Art. 1. — Se aprobă unitățile de învățământ preuniversitar cu statut de școli-pilot, selectate pentru pilotarea descentralizării curriculare la nivelul învățământului primar, gimnazial și liceal teoretic, după cum urmează:
1. Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște, județul Dâmbovița — clasele a XII-a;
2. Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, județul Argeș — clasele a XII-a;
3. Școala Gimnazială „Questfield” din Voluntari, județul Ilfov — clasa pregătitoare — clasa a VIII-a;
4. Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” din Târgu Mureș, județul Mureș — clasele a XII-a;
5. Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București — clasele a XII-a;
6. Liceul Teoretic „Miguel de Cervantes” din București — clasele a XII-a;
7. Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din București — clasele a XII-a;
8. Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” din București — clasele a XII-a;
9. Colegiul Național „Ana Aslan” din Brăila, județul Brăila — clasele a XII-a;
10. Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila, județul Brăila — clasele a VIII-a și clasele a XII-a.

Art. 2. — Unitățile de învățământ prevăzute la art. 1 dobândesc statutul de școală-pilot pentru o perioadă de 4 ani, cuprinsă între anii 2023—2027.

Art. 3. — Pilotarea programului privind descentralizarea curriculară la nivelul învățământului primar, gimnazial și liceal teoretic se face prin derogare de la normele privind planurilecadru de învățământ pentru nivel primar, gimnazial și liceal, filiera teoretică.

Art. 4. — Prevederile referitoare la contextele specifice/particulare de organizare și desfășurare a procesului educațional în unitățile de învățământ precizate la art. 1 sunt cuprinse în regulamentul de organizare și funcționare elaborat de unitățile de învățământ, în conformitate cu reglementările în vigoare și cu derogările precizate în prezentul ordin.

Art. 5. — Unitățile de învățământ documentează bunele practici manageriale, curriculare, financiare și de resursă umană rezultate din pilotare și vor transmite Ministerului Educației un raport de autoevaluare, în maximum trei săptămâni de la încheierea activității didactice, pentru fiecare an școlar.

Art. 6. — Direcția generală pentru implementarea Proiectului România Educată din cadrul Ministerului Educației monitorizează și evaluează pilotarea și propune măsuri de îmbunătățire și modificare a acesteia.

Art. 7. — Direcția generală management resurse umane și rețea școlară, Direcția generală pentru implementarea Proiectului România Educată, Direcția generală învățământ preuniversitar, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Inspectoratul Școlar Județean Brăila și unitățile de învățământ prevăzute la art. 1 duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.