fbpx

Teach for Romania anunță prima academie de pedagogie digitală din România

Organizația Teach for Romania anunță Academia de Leadership și Pedagogie 2020, pe care o descrie ca fiind ”prima academie de pedagogie digitală din România”.

Comunicatul Teach for Romania:

Ce este Academia de Leadership și Pedagogie?

Ne conectăm real în mediul digitalPe măsură ce noua situație ne-a arătat cât de importantă este forța unui „împreună”, în ultimele luni am învățat mai mult decât oricând că online sau offline, conexiunea care contează cu adevărat este cea dintre profesor și elev.

Începând cu 13 iulie și până pe 22 august, organizăm prima academie de pedagogie digitală pentru profesorii din educația publică din România, Academia de Leadership și Pedagogie. Alături de parteneri din mediul de învățământ și din sectorul privat, testăm cu 60 de profesori și învățători, care vor preda în școli vulnerabile din România, un nou model de pedagogie, care combină predarea online cu cea offline.

Vor fi 6 săptămâni în care pregătim o nouă generație de profesori agili, gata oricând să se ajusteze și să aducă școala către fiecare copil din România, indiferent de cum deschidem anul școlar peste 2 luni, în septembrie.

Totul pentru a inspira și a oferi contexte de învățare prin educație de calitate, online și offline. În spatele fiecărui copil se ascunde potențialul care deschide aripile viitorului lui. Al comunității lui. Și al unei societăți incluzive și echitabile.

Când? Unde?

Online: 13 iulie –  22 august cu o sesiune de Pre-Academie în perioada: 08 iunie – 08 iulie.
Partea pedagogică va avea loc în perioada 10-18 august, online.

Academia Copiilor

Online: 10 – 18 august
– 300 de copii din 19 comunități rurale;
– 3 ore de curs/zi;
– Muuuultă educație cu dragoste și muuulte zâmbete.

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, parte din rețeaua globală Teach for All, care caută și pregătește oameni valoroși, cu sau fără experiență anterioară de predare, pentru a deveni profesori în învățământul de stat, pentru copiii din medii vulnerabile.