fbpx

SONDAJ EDUCAȚIE PRIVATĂ Cum dorești să înceapă copilul tău noul an școlar? Votează AICI!

Educație Privată lansează un sondaj online, din care vrem să aflăm care este opinia majoritară despre varianta cea mai bună pentru a începe noul an școlar. Sondajul conține 10 întrebări, dintre care unele se referă și la resursele pe care părinții și elevii le au la dispoziție pentru a se adapta la situația din prezent.

Completarea sondajului durează mai puțin de două minute. 

Completează SONDAJUL EDUCAȚIE PRIVATĂ, AICI!

 

CONTEXT

Formula în care va începe anul școlar 2020-2021 este, încă, necunoscută. 

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, la Radio France International, că o decizie în privinţa începerii anului şcolar va fi luată în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice şi a precizat că, cel mai probabil, scenariul ”hibrid”, în care, prin rotaţie, unii elevi vor merge la şcoală, iar alţii vor face ore online, ar putea fi pus în practică.

“Văzând situaţia epidemiologică la momentul acesta, care este o situaţie destul de gravă, cred că cel mai probabil scenariul acesta hibrid ar putea fi pus în practică, numai că trebuie să ne pronunţăm asupra acestor scenarii doar în momentul în care vom şti exact cum va evolua situaţia epidemiologică. Pentru că, observaţi şi dumneavoastră, în spaţiul public nu mai sunt respectate normele de prevenire şi combaterea îmbolnăvirilor. De aceea, aş face un apel către populaţie să respecte distanţarea fizică, să poarte mască şi în felul acesta să ne protejăm cu toţii, să nu ajungem să ne îmbolnăvim”, a spus Monica Anisie, miercuri, la RFI, citată de AGERPRES.

Anisie, a declarat, luni, că primul scenariu luat în calcul pentru începerea anului școlar este acela în care cursurile se vor desfășura în mod clasic, dar cu respectarea măsurilor de protecție epidemiologică, după cum relata Biziday.

Principalele declarații ale ministrului, potrivit Biziday:

  • La minister se lucrează intens, avem întâlniri cu părinții, studenții ca să pregătim scenariile pentru noul an școlar și universitar. 
  • Avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic, dar cu respectarea strictă a unor măsuri. Un alt scenariu hibrid e cel în care unii elevi sau studenți vor fi în sala de clasă, iar alții acasă, prin rotație. 
  • În ultimul scenariu avem situația în care învățăm online. Asta numai și numai dacă situația epidemiologică o impune. 
  • Ministerul Sănătății ne-a transmis un ghid, un protocol sanitar. Suntem în lucru ca să definitivăm din punct de vedere educațional și sanitar măsurile pentru noul an școlar și universitar. 
  • Nu știm când putem să ne pronunțăm asupra scenariilor, cred că trebuie să facem asta cât mai repede. Autoritățile trebuie să se pregătească cu măsurile necesare.
  • Ministerul Educației a realizat caietul de sarcini pentru achiziționarea tabletelor, dar ONAC se ocupă. Data de 10 septembrie este data limită în care ele trebuie să meargă către școli. 
  • S-au propus și măsuri prin care să descentralizăm deciziile la nivel ISJ și al unităților de învățământ. S-a considerat că trebuie să dăm oportunitatea celor care ar putea să frecventeze cursurile să o facă, dacă situația epidemiologică nu va fi dificilă.

sondaj sondaj