fbpx

Sute de elevi din Galați fac cursuri online, după ce au tremurat de frig în containere metalice

Peste două sute de elevi dintr-o comună din judeţul Galaţi au tremurat de frig în ultimele zile, la sub 10 grade, în clasele amenajate în containere metalice. Copiii au fost mutaţi aici pentru că şcoala e în reabilitare termică, transmite TVR Info.

Directorul școlii susţine că acestea au fost încălzite cu aparate de aer condiţionat şi calorifere electrice, dar, la presiunea părinţilor, conducerea a decis ca elevii din clasele primare să înveţe online. 

Părinții sunt nemulțumiți că elevii au îndurat frigul în timpul cursurilor și reclamă că aparatele sunt pornite doar câteva ore pe zi, iar în încăperi nu se face cald. Fiecare modul e încălzit cu câte un calorifer și un aparat de aer condiționat. 

Primarul recunoaște că abia de miercuri a decis să suplimenteze modulele cu calorifere, dar și cu încă o rețea de curent electric. Dar dacă aerul condiționat și calorifele ar fi lăsate peste noapte pornite ar putea suprasolicita prizele, iar un incendiu ar putea izbucni oricând.

La insistențele părinților, conducerea școlii a luat măsuri. Până când se va face mai cald afară, cei mai mici dintre elevi vor învață online, iar cei de gimnaziu vor merge la cursuri după prânz, pentru că atunci e mai cald în module.

„Am ajuns la propunerea ca elevii să fie în online. Noi am încercat să le creăm toate condițiile pentru a-și desfășura actul didactic”, a declarat Luiza Dumitrașcu, directorul şcolii din Schela, pentru TVR Info.

Șansele ca elevii să se întoarcă în clădirea școlii în acest an sunt minime. Au fost scoase caloriferele și parchetul, dar nimeni nu lucrează. Primarul a găsit însă explicații.

„E în licitație. N-am putut începe anul scolar acolo pentru că nu aveam cum să-i mut în octombrie-noiembrie”, spune Maricel Petrea, primarul comunei Schela.

Frig îndură și localnicii din Ciorani și Tomșani, în județul Prahova. Cele două localități au rămas fără gaze chiar când afara e ger. De vină e o avarie. Cei peste 1.200 de elevi au învățat online ca să nu înghețe în clase.

Școli fără căldură în Prahova, din cauza consumului mare de gaze. Elevii fac cursuri online

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.