fbpx

SURSE: Toate școlile din România vor intra în scenariul roșu de luni, 9 noiembrie

Toate școlile din România, publice și private, vor intra în scenariul roșu de luni, 9 noiembrie, au declarat pentru Educație Privată surse guvernamentale. Potrivit acestora, decizia trebuie validată și de Comitetul pentru Situații de Urgență.

De altfel, premierul Ludovic Orban a avansat aceeași dată pentru punerea în aplicare a noilor măsuri de restricție, care includ și trecerea școlilor în format online.

”Aplicabilitatea acestor decizii va fi de luni. E bine ca să fie cunoscute înainte de a intra în vigoare”, a spus Orban.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în această seară, că școlile ar urma să treacă în format online în toată țara. 

”Sunt necesare măsuri în plan național. Școlile să treacă toate în online”, a declarat Iohannis, înainte de ședința de guvern la care a participat în această seară.

Alte declarații ale președintelui, care a anunțat noi măsuri de restricție:

  • Măsurile de până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național, precum școlile să treacă toate în online, angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 9, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată, petrecerile interzise, târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii obliogatoriu peste tot în țară.
  • Firmele și autoritățile trebuie pobligatoriu să-și decaleze programul de funcționare astfel încât și transportul public să circule cu încărcătură mult mai mică.
  • Noi dorim să controlăm extinderea pandemiei, dar să dăm șanse medicilor să trateze cazurile grave în spitale.
  • Ne dorim să continue activitățile economice, nu dorim să închidem economia. Vrem măsuri prin care oamenii sunt protejați și economia funcționează în continuare.
  • Există multe discuții despre oportunitatea alegerilor în pandemie. Vă spun foarte clar: democrația nu poate fi pusă în paranteză, democrația trebuie garantată și democrația se garantează prin alegeri libere și națiunile puternice țin la alegeri democratice chiar și în condiții de criză.
  • Ce exemplu mai bun decât alegerile din SUA. Acolo să ne uităm, la democrațiile consolidate, cu tradiții vechi, când vrem să vedem cum se gestionează alegerile în timp de criză.
  • În SUA au fost alegeri în condiții de 100 de mii de cazuri pe zi și a fost o prezență record.
  • Așa fac națiunile puternice și națiunea română este o națiune puternică și vom trece împreună prin această criză.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.