fbpx

Ministrul Nelu Tătaru: Până nu scade numărul de infectări, nu se redeschid școlile

ministrul Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, astăzi, că unitățile de învățământ se vor redeschide abia atunci când indicele de infectări va reveni sub pragul fixat de autorități.

Reporter: Puteți să confirmați informația privind redeschiderea școlilor? 

Nelu Tătaru: Se analizează permanent la Ministerul Educației fiecare componentă, este o analiză și se aplică în contextul evoluției.

Reporter: Ce soluție este să revină copiii la școală?

Nelu Tătaru: Să scadă numărul de infectări.

CONTEXT

Școlile și grădinițele din Capitală vor rămăne închise încă 14 zile, a anunțat, luni, prefectul.Traian Berbeceanu, după întrunirea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Decizii similare au fost luate și în alte localități, după ce indicele contaminărilor a depășit pragul de 3 la mie. 

O situație specială este în Bistrița, unde autoritățile au decis să lase școlile deschise, însă să restricționeze alte activități, după ce pragul epidemiologic a fost depășit.

Asociația Școlilor Particulare a anunțat, într-un comunicat, că inițiază un demers prin care solicită autorităților de la nivel central  și local să reconsidere decizia de a suspenda cursurile școlare în TOATE unitățile de învățământ  de stat și particulare de pe raza unităților administrativ teritoriale unde a fost depășită incidența de infectare cu COVID-19 peste 3 cazuri la mia de locuitori.

În acest sens membrii ASP au decis în ultima adunare generală la care au participat  reprezentanții a peste 250 unități școlare particulare din toată țara să solicite în instanță  anularea prevederilor hotărârilor emise de comitetele județene/municipale pentru situații  de urgență prin care se suspendă cursurile în unitățile de învățământ.
Plângerea prealabilă o să fie depusă vineri, 30 octombrie 2020, în Municipiul Cluj-Napoca și în  Municipiul Brașov urmând ca la începutul săptămânii viitoare să fie depusă în toate județele și  localitățile în care comitetele pentru situații de urgență au hotărât suspendarea cursurilor față în  față din unitățile de învățământ de stat și particulare.
ministrul Nelu Tătaru

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *