fbpx

Surse: Noua Lege a Educației va include incompatibilitatea între funcția de director de școală și cea de conducere într-un partid

Proiectul pentru noua Lege a educației, care este în proces de elaborare de către Ministerul Educației, va include legiferarea incompatibilității între funcția de director de școală și orice funcție de conducere într-un partid politic, au declarat pentru Educație Privată surse din minister.

Conform surselor citate, incompatibilitatea a fost deja pusă în aplicare la înscrierea în concursurile de directori de școli, unde nu au fost acceptate dosarele candidaților care dețineau funcții de conducere în formațiuni politice.

Pentru directorii de școală care au fost numiți în afara concursului, incompatibilitatea nu poate fi operată, dat fiind că, deși există un ordin de ministru din anul 2020 care o stipulează, acesta nu conține sancțiuni, au explicat sursele citate.

Precizarea vine în contextul în care Ștefan Pălărie, senator USR, a anunțat, astăzi, că partidul său va depune o inițiativă legislativă pentru a legifera incompatibilitatea între funcția de director de școală și orice poziție de conducere într-un partid politic.

Am anunțat în premieră, într-o scurtă conferință de presă la sediul USR Maramureș, că săptămâna viitoare, indiferent dacă va fi lansat sau nu noul pachet de legi în educație, vom depune o inițiativă legislativă care să creeze o stare de incompatibilitate între funcția de director de unitate școlară și orice funcție de conducere dintr-un partid politic, la orice nivel.

În forma legii pe care o propunem va fi eliminată orice situație în care cineva ar putea deține un rol de conducere într-un partid politic în timp ce este directorul unei unități școlare.
Vechile partide trebuie să își ia mâna de pe educație, altfel o vor sufoca definitiv”, a declarat Pălărie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.