fbpx

Rafila speră ca Educația pentru Sănătate să fie predată cât mai repede în toate școlile din România

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, transmite, într-un comumicat, că speră ca Educația pentru Sănătate să fie predată cât mai repede în toate școlile din România, după ce va fi elaborat un curriculum, iar personalul responsabil va fi instruit.

Comunicatul dat publicității de Ministerul Sănătății:

Introducerea cursurilor de Educație pentru Sănătate în școli și marcarea Zilei Familiei, teme discutate la întâlnirea Ministrului Sănătății cu reprezentanții copiilor care au participat la Forumul organizat de Salvați Copiii

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a primit astăzi, o delegație a Forumului Național al Copiilor. Cei 100 de copii care au participat la Forum între 1 și 3 iunie au analizat problemele cu care se confruntă și apoi au formulat mai multe propuneri, adresate în special Ministerului Educației și Ministerului Sănătății.

Copiii i-au spus ministrului Sănătății că își doresc să fie organizate campanii de informare cu exemple de intervenții în situații de bullying pentru copii, părinți și profesori și exemple despre cum poate fi oprită perpetuarea comportamentelor agresive sau violente. Au povestit că toți au trecut în mod repetat prin astfel de situații și că un asemenea comportament e o problemă a copiilor, dar și a adulților. Ministrul Sănătății i-a încurajat și le-a spus că ar putea fi folosit mesajul: Copiii nu trebuie agresați, ci au nevoie de atenție, dragoste și empatie.

O altă temă adusă în discuție a fost legată de importanța predării unor cursuri privind sănătatea emoțională. Ministrul Sănătății le-a explicat că modulul de Educație pentru Sănătate ar trebui să includă și o astfel de componentă, pe lângă partea de prevenție sau cea legată de importanța igienei individuale. Și că speră ca Educația pentru Sănătate să fie predată cât mai repede în toate școlile din România, după ce împreună cu Ministerul Educației va fi elaborat un curriculum și modul de instruire a personalului didactic responsabil.

De asemenea, copiii au cerut să fie sărbătorită la nivel național Ziua Familiei. O zi în care să fie organizate activități sportive și recreaționale pentru părinți și copii. Ministrul Sănătății le-a promis că au tot sprijinul lui pentru o astfel de inițiativă, fără a fi afectate în vreun fel familiile monoparentale sau copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Sănătatea copiilor și dezvoltarea lor armonioasă sunt priorități ale Ministrului Sănătății!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.