fbpx

Șerban Valeca: ”Nu o să încep cu nicio reformă în Educație”

Propunerea de ministru al Educației votată de social democrați vineri, în CEx, Șerban Valeca, a declarat pentru Digi24.ro că nu va începe mandatul cu nicio reformă. Liderul PSD Argeș a spus că nu cunoaște situația manualelor școlare și că o preocupare a mandatului său va fi să modernizeze școlile din România.

„Nu o să încep cu nico reformă în educație. Primul pas este să înceapă anul școlar preuniversitar și universitar în cele mai bune condiții”, a declarat pentru Digi24.ro, Șerban Valeca.

Valeca susține că nu cunoaște problema manualelor pentru clasa a VII-a, care nu vor ajunge la timp pe băncile elevilor pentru că licitația a fost organizată tărziu, suțin surse din minister pentru Edupedu.ro.

„Chiar nu știu, nu sunt la curent. Lasați-mă să intru în minister să văd ce este dacă voi intra și atunci vom discuta”, a spus Valeca.

De asemenea, propunerea de ministru al Educației vorbește despre situația școlilor care au toaleta în curte. Acesta susține că în județul din care provine această situație a fost rezolvată și că va face tot posibilul să o rezolve și la nivel național.

„Voi face ce am făcut și în județul Argeș. În județul Argeș am început mandatul cu circa 400 de toalete în curte. Am promis că în 4 ani nu va mai fi nici o toaletă, acum după 3 ani se pare că vom începe anul școlar numai cu 4 toalete.”, a mai delarat liderul PSD Argeș.

Șerban Valeca va fi propunerea PSD pentru postul de ministru al Educației, Dacă va fi acceptat de președintele Iohannis, Valeca va prelua funcția după demiterea Ecaterinei Andronescu.

Cine este Șerban Valeca: fost ministru în Guvernul Năstase

În ianuarie 2017,  Valeca a fost propus drept ministru al Cercetării si Inovării, post pe care l-a mai ocupat, drept ministru delegat pentru Activitate de Cercetare, în Guvernul lui Adrian Năstase.

Șerban Valecă, în vârstă de 60 de ani (născut în 23 iunie 1956) este președintele Consiliu Științific al Institutului de Cercetare Nucleară din Pitești.

A fost ales președinte interimat al PSD Argeș în ianuarie 2015, și apoi, în luna septembrie, a fost ales președinte al filialei.

Este profesor doctor la Universitatea din Pitești și membru corespondent al Academiei Oamenilor de Știință din România. A publicat 11 cărți sau cursuri și are șapte brevete de invenție înregistrate la OSIM, potrivit News.ro.