fbpx

BREAKING NEWS Șerban Valeca, propunerea PSD pentru Ministerul Educației

Șerban Valeca va fi propunerea PSD pentru postul de ministru al Educației, au declarat pentru Educație Privată surse politice. Informația nu a fost confirmată oficial. Dacă va fi acceptat de președintele Iohannis, Valeca va prelua funcția după demiterea Ecaterinei Andronescu.

Cine este Șerban Valeca: fost ministru în Guvernul Năstase

În ianuarie 2017,  Valeca a fost propus drept ministru al Cercetării si Inovării, post pe care l-a mai ocupat, drept ministru delegat pentru Activitate de Cercetare, în Guvernul lui Adrian Năstase.

Șerban Valecă, în vârstă de 60 de ani (născut în 23 iunie 1956) este președintele Consiliu Științific al Institutului de Cercetare Nucleară din Pitești.

A fost ales președinte interimat al PSD Argeș în ianuarie 2015, și apoi, în luna septembrie, a fost ales președinte al filialei.

Este profesor doctor la Universitatea din Pitești și membru corespondent al Academiei Oamenilor de Știință din România. A publicat 11 cărți sau cursuri și are șapte brevete de invenție înregistrate la OSIM, potrivit News.ro.

Șetban Valeca este și un pasionat de karate. El a prezentat public tehnicile sale, în demonstrații publice. Unele au fost prezentate și pe YouTube: