Primele teste pe oameni ale vaccinului împotriva noului coronavirus vor începe joi și vor fi realizate de Universitatea din Oxford, a anunțat, în seara aceasta, secretarul pentru sănătate din Marea Britanie, Matt Hancock, citat de The Telegraph.
Guvernul din Marea Britanie va aloca 20 de milioane de lire sterline pentru cercetările efectuate de oamenii de știință de la Oxford și încă 22,5 milioane de lire sterline pentru Imperial College, ai cărui oameni de știință lucrează, de asemenea, la realizarea unui vaccin.
Anterior, reprezentanții Universității din Oxford au declarat că scopul lor este să producă un milion de doze de vaccin până în luna septembrie.
Despre Universitatea din Oxford
Este cea mai veche universitate din lumea anglofonă, fiind localizată în orașul Oxford din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Deși o dată precisă nu poate fi determinată, datarea în timp poate să meargă înapoi către secolul al 11-lea, dar cu siguranță anul 1167 poate fi privit ca un an esențial în creșterea sa spectaculoasă, întrucât este anul când Henric al II-lea al Angliei, în încercarea sa de a impulsiona educația superioară din Anglia, le-a interzis studenților englezi să studieze în străinătate, dar în special la Paris.
Recent, în 2009, s-a clasat pe un foarte onorant loc 4 între universitățile din întreaga lume în clasamentul realizat în The Times Higher Education Supplement, iar în topul „Times Higher Education” pentru 2015, este considerată a treia universitate din lume.
Universitatea din Oxford este reprezentată de federația a 39 de colegii independente, ce au conducerile, statutul și corpul profesoral separate.Colegiile sunt instituții independente financiar, în timp ce universitatile sunt finanțate din fondurile statului. Studenții tuturor colegiilor au dreptul de a utiliza laboratoarele, muzeele și bibliotecile, aparținând universităților. La Oxford învață aproximativ 17 mii de studenți